Felfüggesztették a légiforgalmat New York repülőterein

A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) leszállási tilalmat rendelt a La Guardia és a Newark repülőtérre helyi idő szerint a kora délutáni órákig.

A kanadai erdőtüzek okozta füstköd tovább sodródott az Egyesült Államok keleti és középső része fölé szerdán, és korlátozottá váltak a látási viszonyok, ami a nap további részében is várhatóan késéseket okoz majd az érintett reptereken.

New York állam nagy részében egészségre ártalmas, illetve veszélyes besorolást kapott a levegőminőség, a város utcáit jól látható szmog borítja.

Philadelphiában és Pennsylvania államban szintén a legmagasabb szintű szmogriadó van érvényben.

A Kanada felől érkező füstköd elérte a fővárost, Washingtont, ahol szintén szűrt napsütést okoz, de az előrejelzések szerint Észak- és Dél-Karolinában is romlani fog a levegő minősége. A levegőminőség miatt kiadott riasztás az Egyesült Államok több középnyugati államára is érvényes, így Chicagóra, és Cincinnatira is.

A szakemberek arra hívták fel a lakosság figyelmét, hogy lehetőleg kerüljék a fizikai tevékenységet a szabadban. New York állam több iskolájában törölték a szabadtéri foglalkozásokat.

A szövetségi Környezetvédelmi Ügynökség előrejelzése szerint a füstköd még több napig megmarad az Egyesült Államok északi államai felett.

A meteorológusok a jelenséget azzal magyarázták, hogy egy lassan mozgó alacsony nyomású időjárási rendszer szállítja a kanadai Québec tartományban pusztító, kiterjedt erdőtüzek okozta füstöt az Egyesült Államok keleti része fölé.

Mostanában Európában is sok a járattörlés, de egészen más okból.

(Forrás: Airportal, képek: Getty Images)

repülőtér | new york | felfüggesztés | kanada | erdőtűz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom