Ennyire éri meg befizetni egy all-inclusive nyaralásra

Talán meglepő az eredmény.

A Which? utazási oldal új kutatása szerint az all-inclusive nyaralások árban felülmúlják a DIY-üdüléseket, vagyis azokat, amikor mindent magunknak intézünk.

A tanulmányban tíz népszerű európai és tenegerentúli úti célt néztek meg egy négytagú család számára augusztusi indulással.

Az all-inclusive üdülések hét esetében bizonyultak olcsóbbnak.

A legjelentősebb árkülönbség a spanyolországi Baleár-szigetek egyikére, Mallorcára irányuló nyaralás esetében jött ki, a legkedvezőbb all-inclusive utazásszervezők pedig a Tui és a Jet2Holidays. A Which? jelentése szerint a legolcsóbb all-inclusive nyaralás Mallorcára fejenként 276 fonttal (120 ezer forinttal) kerül kevesebbe, mint egy egyéni szervezésű túra, melyen az utazók külön fizetnek az ételekért és italokért. Egy négytagú család esetében mindez akár 1100 font (kb. 477 ezer forint) megtakarítást jelenthet.

A listán olyan kedvelt helyek szerepelnek még, mint Bulgária, Görögország, Törökország, Portugália, Thaiföld, Mexikó, Mauritius és Barbados. A görögországi Korfura személyenként 955 font (414 ezer fotint) egy saját szervezésű nyaralás ára, míg az all inclusive háromcsillagos üdülés 808 font (350 ezer forint), ami 147 font (63 ezer forint) megtakarítással járhat. Eközben a spanyolországi Costa del Solra egy DIY-nyaralás 980 font (425 ezer forint) fejenként, ezzel szemben a háromcsillagos all-inclusive ajánlat ugyanoda 912 font (395 ezer forint), a négycsillagos pedig 915 font (397 ezer fotint). Egy négytagú család tehát 272 fontot (118 ezer forintot) is megtakaríthat egy augusztusi egyhetes pihenésen.

A kivételek közé tartozik a portugáliai Algarve, ahol egy saját szervezésű nyaralás fejenként 924 fontot (401 ezer forintot) visz el, szemben a háromcsillagos all-inclusive ajánlat 964 fontjával (418 ezer forint). A Which? szerint ez annak köszönhető, hogy a repülőjegyek, az ételek és az italok "viszonylag olcsók" ebben az évszakban.

A Which? a Tui és az On The Beach ajánlatainak költségeit használta fel az árak összehasonlításához. A thaiföldi Phuketre (1248 font, azaz 541 ezer forint, szemben a háromcsillagos all-inclusive 1942 fontos, azaz 842 ezer forintos költségével). és Mauritiusra irányuló saját szervezésű nyaralások viszont mind olcsóbbak voltak, mint az all inclusive ajánlatok. A mexikói Cancunba és Barbadosra szervezett all-inclusive nyaralások kedvezőbben jöttek ki, mint a saját szervezésen alapuló utak.

A kutatás azt is megállapította, hogy a Tui és a Jet2Holidays több mint 2500 üdülési ajánlata közül Costa Barcelona jön ki legolcsóbban augusztusban egy rövid távú all-inclusive nyaralásra.

Rory Boland, a Which? szakértője szerint egy szervezett all-inclusive utazás nagyobb védelmet és biztonságot nyújt, mert az utazási cég felelős a dolgok rendbetételéért, ha netán bármilyen probléma adódna.

Eközben az Airbnb megosztotta, hogy milyen utazási trendeket lát körvonalazódni a nyárra.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash, Getty Images)

olcsóbb | ellátás | utazás | all inclusive | nyaralás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom