A levesek hatalmas előnye, hogy minimális előkészülettel gyakorlatilag maguktól elkészülnek, harminc percen belül pedig fantasztikus fogásként köszönhetnek vissza az asztalról. Ezúttal két olyan olasz receptet mutatunk, amelyek bearanyozzák majd a borús őszi estéket.
Fűszeres sárgarépa-lencse krémleves
Hozzávalók:
- 600 g sárgarépa lereszelve
- 140 g vöröslencse
- 1 liter alaplé
- 125 ml tej
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál köménymag
- csipetnyi csilipehely
Elkészítése:
- Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és az előzetesen beáztatott lencsét, majd felöltjük az alaplével és a tejjel. Köménymaggal és csilipehellyel fűszerezzük, és felforraljuk.
- A levest tizenöt-húsz percig főzzük, amíg a lencse teljesen meg nem puhul. Ezt követően botmixerrel pürésítjük. Ízlésünk szerint tovább fűszerezzük, kedvünk szerint joghurttal meglocsolva tálaljuk.
Burgonyakrémleves olasz kolbásszal
Hozzávalók:
- 30 dkg olasz kolbász
- 50 dkg burgonya megpucolva, felkockázva
- 1 kis fej vöröshagyma felaprítva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 csésze száraz fehérbor
- 1,5 liter alaplé
- 4-5 szál friss kakukkfű
- 2 dl főzőtejszín
- 1/4 csésze reszelt parmezán
Elkészítése:
- Egy lábasba beletesszük az olívaolajat, rádobjuk a feldarabolt kolbászt, kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, és összefűzzük.
- A lábasba tesszük a kockára vágott burgonyát is, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a két evőkanál lisztet. Felöntjük a borral és az alaplével, majd fedő alatt húsz-huszonöt percig főzzük.
- Amikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítjük, végül tejszínnel behabarjuk. Parmezánnal, friss kakukkfűvel ízesítjük. Frissen fogyasztjuk.
(Fotók: Getty Images)
olasz gasztronómia | krémleves | egyszerű étel | egyszerű recept | leves | gyors recept
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!