A levesek hatalmas előnye, hogy minimális előkészülettel gyakorlatilag maguktól elkészülnek, harminc percen belül pedig fantasztikus fogásként köszönhetnek vissza az asztalról. Ezúttal két olyan olasz receptet mutatunk, amelyek bearanyozzák majd a borús őszi estéket.
Fűszeres sárgarépa-lencse krémleves
Hozzávalók:
- 600 g sárgarépa lereszelve
- 140 g vöröslencse
- 1 liter alaplé
- 125 ml tej
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál köménymag
- csipetnyi csilipehely
Elkészítése:
- Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és az előzetesen beáztatott lencsét, majd felöltjük az alaplével és a tejjel. Köménymaggal és csilipehellyel fűszerezzük, és felforraljuk.
- A levest tizenöt-húsz percig főzzük, amíg a lencse teljesen meg nem puhul. Ezt követően botmixerrel pürésítjük. Ízlésünk szerint tovább fűszerezzük, kedvünk szerint joghurttal meglocsolva tálaljuk.
Burgonyakrémleves olasz kolbásszal
Hozzávalók:
- 30 dkg olasz kolbász
- 50 dkg burgonya megpucolva, felkockázva
- 1 kis fej vöröshagyma felaprítva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 csésze száraz fehérbor
- 1,5 liter alaplé
- 4-5 szál friss kakukkfű
- 2 dl főzőtejszín
- 1/4 csésze reszelt parmezán
Elkészítése:
- Egy lábasba beletesszük az olívaolajat, rádobjuk a feldarabolt kolbászt, kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, és összefűzzük.
- A lábasba tesszük a kockára vágott burgonyát is, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a két evőkanál lisztet. Felöntjük a borral és az alaplével, majd fedő alatt húsz-huszonöt percig főzzük.
- Amikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítjük, végül tejszínnel behabarjuk. Parmezánnal, friss kakukkfűvel ízesítjük. Frissen fogyasztjuk.
(Fotók: Getty Images)
egyszerű recept | olasz konyha | krémleves | gyors étel | olasz recept
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!