Amelyik vendéglátóhely túlélte a koronavírust, most az infláció miatt mehet csődbe

Egy friss kutatás szerint négy százalékkal csökkent a bárok száma Olaszországban a pandémia miatt, azonban még így is sokkal jobb a helyzet, mint tíz évvel ezelőtt.

Csaknem hétezer olasz bár zárt be a Covid-19 miatt - derült ki az Unioncamere és az InfoCamere cégadatok alapján végzett elemzéséből. Olaszországban 2019-ben 169.839 bár üzemelt, ebből 2021 év végén 162.964 működött.

Ez azt jelenti, hogy az üzletek kicsivel több mint négy százaléka nem élte túl a pandémiát.

Úgy tudni, legtöbb bár Lazio régióban ment csődbe, ott a bárok tíz százaléka, azaz 1860 üzlet kényszerült bezárni. Mind Marche, mind Friuli-Venezia Giulia régióban a bárok száma hat százalékkal csökkent, míg Toszkánában, Venetóban, Lombardiában, Piemontban és Trentino Alto-Adige-ben a bezárások aránya öt és hat százalék körül mozog.

A kedvezőtlen gazdasági helyzet ellenére Campaniában és Szicíliában pont fordított a helyzet,

ott a járvány két éve alatt egy-két százalékkal növekedni tudott a bárok száma.

Hiába, hogy  közel hétezer bár vált működésképtelenné az elmúlt két évben, a tíz évvel ezelőtti adatokhoz képest jelentősen nőtt az üzletek száma Olaszországban. A statisztikai adatok szerint 2011 és 2016 között nyílt a legtöbb új ilyen jellegű vendéglátóhely, ekkor több mint 171 ezer bár működött Itáliában.

A járvány kedvező alakulása ellenére azonban a szektor nem nyugodhat meg, az Unioncamere és az InfoCamere előrejelzései szerint továbbra is kihívásokkal kell szembenéznie az ágazatnak, ezúttal az emelkedő infláció okozhat gondokat.

(Forrás: Tg24.sky.it, fotók: Getty Images)

koronavírus | olaszország | covid | vendéglátóipar | covid-19 | világjárvány

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom