Close
Ennél méltóbb módon aligha lehetne tisztelegni a holdra szállás évfordulója előtt

Ennél méltóbb módon aligha lehetne tisztelegni a holdra szállás évfordulója előtt

Az Apollo–11 holdra szállásának ötvenedik évfordulóját az egész világ ünnepli. Beszáll a buliba a világhírű Sotheby’s aukciósház az Omegával karöltve, és ha elég kitartóak, szerencsések és gyorsak vagyunk, mi is részesedhetünk a történelemből.

A Sotheby’s To the Moon and Back néven futó aukcióján az Omega Speedmaster sorozatának darabjaira lehet licitálni. Mint ismeretes, a modellek Neil Armstrong és Buzz Aldrin csuklóján érdemelték ki a Moonwatch, vagyis holdóra elnevezést. Nem véletlenül, a Speedy volt az első és egyetlen karóra, amely megjárta a Holdat. Az Omega Speedmaster minden idők legikonikusabb óráinak egyike, ötven éve az asztronauták első számú választása.

A július 19-i aukció két kiemelkedő darabja a 2915–1 – az első Speedmaster modell – és az Alaska III protítpusa. Előbbit többek között a számlap konfigurációja és a meglehetősen szembetűnő, nyíl formájú mutatói különböztetik meg utódaitól, míg a másik modell érdekességét az adja, hogy a NASA 1978-as űrprogramjához készült, tükröződésmentes üveggel és könnyedén olvasható számlappal.

Ha tehát méltó módon szeretnénk tisztelegni az emberiség történetének egyik legnagyobb pillanata előtt, ennél jobb lehetőség nem nagyon akad rá.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Uncrate)

FOLYTASD EZZEL
Ezen a balatoni programon színt vihetsz a novemberbe
A budapestieknek érdemes december kilencedikét feljegyezni, ugyanis akkor indul a Resident Art Fair
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom