Close
Ennél méltóbb módon aligha lehetne tisztelegni a holdra szállás évfordulója előtt

Ennél méltóbb módon aligha lehetne tisztelegni a holdra szállás évfordulója előtt

Az Apollo–11 holdra szállásának ötvenedik évfordulóját az egész világ ünnepli. Beszáll a buliba a világhírű Sotheby’s aukciósház az Omegával karöltve, és ha elég kitartóak, szerencsések és gyorsak vagyunk, mi is részesedhetünk a történelemből.

A Sotheby’s To the Moon and Back néven futó aukcióján az Omega Speedmaster sorozatának darabjaira lehet licitálni. Mint ismeretes, a modellek Neil Armstrong és Buzz Aldrin csuklóján érdemelték ki a Moonwatch, vagyis holdóra elnevezést. Nem véletlenül, a Speedy volt az első és egyetlen karóra, amely megjárta a Holdat. Az Omega Speedmaster minden idők legikonikusabb óráinak egyike, ötven éve az asztronauták első számú választása.

A július 19-i aukció két kiemelkedő darabja a 2915–1 – az első Speedmaster modell – és az Alaska III protítpusa. Előbbit többek között a számlap konfigurációja és a meglehetősen szembetűnő, nyíl formájú mutatói különböztetik meg utódaitól, míg a másik modell érdekességét az adja, hogy a NASA 1978-as űrprogramjához készült, tükröződésmentes üveggel és könnyedén olvasható számlappal.

Ha tehát méltó módon szeretnénk tisztelegni az emberiség történetének egyik legnagyobb pillanata előtt, ennél jobb lehetőség nem nagyon akad rá.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Uncrate)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom