Close
Ennél méltóbb módon aligha lehetne tisztelegni a holdra szállás évfordulója előtt

Ennél méltóbb módon aligha lehetne tisztelegni a holdra szállás évfordulója előtt

Az Apollo–11 holdra szállásának ötvenedik évfordulóját az egész világ ünnepli. Beszáll a buliba a világhírű Sotheby’s aukciósház az Omegával karöltve, és ha elég kitartóak, szerencsések és gyorsak vagyunk, mi is részesedhetünk a történelemből.

A Sotheby’s To the Moon and Back néven futó aukcióján az Omega Speedmaster sorozatának darabjaira lehet licitálni. Mint ismeretes, a modellek Neil Armstrong és Buzz Aldrin csuklóján érdemelték ki a Moonwatch, vagyis holdóra elnevezést. Nem véletlenül, a Speedy volt az első és egyetlen karóra, amely megjárta a Holdat. Az Omega Speedmaster minden idők legikonikusabb óráinak egyike, ötven éve az asztronauták első számú választása.

A július 19-i aukció két kiemelkedő darabja a 2915–1 – az első Speedmaster modell – és az Alaska III protítpusa. Előbbit többek között a számlap konfigurációja és a meglehetősen szembetűnő, nyíl formájú mutatói különböztetik meg utódaitól, míg a másik modell érdekességét az adja, hogy a NASA 1978-as űrprogramjához készült, tükröződésmentes üveggel és könnyedén olvasható számlappal.

Ha tehát méltó módon szeretnénk tisztelegni az emberiség történetének egyik legnagyobb pillanata előtt, ennél jobb lehetőség nem nagyon akad rá.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Uncrate)

omega | darab | Holdra szállás | óra | moonwatch

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram