Ilyen egy igazi Instabarát épület a japán édességgyártó szerint

Hamisítatlan Alíz Csodaországban hangulatot kölcsönöznek a Shunkado édességgyártó cég hamamatsui üvegépületének a körülötte található óriási faasztalok és -székek.

A szokásos méretarány tizenháromszorosára felnagyított bútorokat az épületben található kávézó székeiről és asztalairól mintázták. Mint a tervező Nikken Sekkei iroda elmondta, "a helyszín túlméretezett, de gondosan megtervezett asztalai és székei a Shunkado szlogenjét testesítik meg: azt szeretnénk, ha az emberek együtt töltenének az időt az asztalnál, amelyről édességet nassolnak".

Mint hozzátették, a közösségi média korában, amikor egyetlen fotó azonnal megragadhatja a szíveket és az elméket, maga az épület képe válik médiummá: odavonzza az embereket a városba, és újabb, posztolható élményeket teremt.

Az épület két darab kétszintes üvegblokkból áll: a nagyobbik földszintjén a Shundako kávézó-étterme, boltja, fölötte pedig a cég irodái találhatók, a kisebbikben pedig egy bank fiókja és irodái kaptak helyet, az egész komplexumot pedig Sweets Banknek vagyis Édességbanknak nevezték el.

Mindkét tömb bejáratánál a túlméretezett szobrokat is találunk, óriási ajándéktáskát, szakésüveget, és egy vörös malacot.

A gigantikus tárgyakból a kávézóba is jutott: óriási csészékkel és teáskannákkal folytatódik a külső tér játékos jellege.

Japán legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy hétezer új szigetet fedezett fel, de az országgal kapcsolatban egyéb érdekességeket is megtudtunk.

(Forrás: Dezeen, képek: Kenta Hasegawa/Dezeen)

Sweets Bank | bútorok | túlméretezett | Hamamatsu | japán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom