Close
Egyszeri, pezsgőzős luxusvonatozással indul a nyár az Orient Expresszen

Egyszeri, pezsgőzős luxusvonatozással indul a nyár az Orient Expresszen

Mámoros luxusélmény a francia pezsgőház reims-i mészkőpincéitől a velencei lagúnákig.

A Veuve Clicquot pezsgőház a Venice Simplon-Orient-Expresszen  ünnepli 250. születésnapját június 5. és 7. között. Az utazás a franciaországi Reimsben, a Veuve Clicquot szülőhelyén kezdődik, ahol a vendégeket immerzív ebédre és Maison cuvée-re várják a cég pincéiben Didier Mariotti pincemesterrel.

Veuve Clicquot
Veuve Clicquot – illusztráció

Ezután

a vonat kétéjszakás kirándulásra indul, amely a pezsgő első palackjainak szállítási útvonalát követi,

és egy éjszakás velencei tartózkodással zárul. Az utasok Jean Imbert séf dekadens menüjét élvezhetik, és a vonat 3674-es bárkocsijának italaiból válogathatnak.

Másnap reggel az Alpokban csodálhatják meg a napfelkeltét, mielőtt megérkeznének Velencébe, ahonnan áthajóznak a Belmond Hotel Ciprianiba. Lefekvés előtt azonban még a Veuve Clicquot bálján emelhetik poharukat.

A Hotel Cipriani Dogaressa lakosztálya
A Hotel Cipriani Dogaressa lakosztálya

Aki még az említetteknél is exkluzívabb élményre vágyik, az kabin lakosztályba vagy nagy lakosztályba válthat jegyet, melyhez ünnepi reggeli is jár a vonat étkezőkocsijában. A nagy lakosztályhoz ráadásul egy plusz éjszaka kapcsolódik az esemény előestéjén a Hôtel du Marc-ban, Reimsben.

Az Orient Expressz Paris kabin lakosztálya

Az utazás ára személyenként 8432 dollárnál (több mint két és félmillió forintnál) kezdődik,  ha ketten foglalnak helyet egy ikerkabinban. További információk az [email protected] címen kaphatók.

Az Orient Expressz, mely jövőre új útvonalakkal várja az utasokat, szerepel a világ legexkluzívabb vonatútjainak listáján, de egy sima Interrail-bérlettel is csodálatos vidékeken zakatolhatunk, a világ egyik legszebb vonatútjához pedig nem is kell olyan messzire menni.

(Forrás:  travelandleisure.com, képek: belmond.com, unsplash.com)

Orient Expressz | veuve clicquot | pezsgő | Venice Simplon-Orient-Express | francia pezsgő

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom