Close
Erre a vonatra még a nagy Gatsby is biztosan jegyet váltana

Erre a vonatra még a nagy Gatsby is biztosan jegyet váltana

Egy kis utófarsangot és időutazást ajánl március végére a legendás Orient Expressz.

Felszabadultság, lazaság, dzsessz, elegancia. Fényűző anyaghasználatával, valamint a klasszikus és az art deco stílus vegyítésével a huszas évek Amerikáját meghatározó Gatsby-korszak jellemzői tavasszal újraélednek az ikonikus vonaton.

A 19-20. századra datálódó fénykorában Nyugat-Európát Kelet-Európával összekötő Orient Expresszt – teljes néven Velence–Simplon–Orient Expressz, amelyet a Belmond szállodalánc üzemeltet – aligha kell bárkinek is bemutatni. A kultikus luxusvonat mind a politikában, mind a történelemben évtizedeken át meghatározó szereplőként tündökölt; számtalanszor megváltoztatták az útvonalát, túlélt megannyi katasztrófát, elvitt tucatnyi híres utast, és ihletett jó néhány anekdotát, könyvet. A kocsiszínben porosodás helyett a mai napig zakatolnak a síneken az expressz vagonjai, visszahozva a vonatközlekedés aranykorát.

Lenyűgöző vasúti kocsijaival a Párizstól Isztambulig húzott eredeti szakaszát is bejárja, illetve végig zötyögi a romantikusságmérőt hasonló mértékben kiakasztó Velence–London etapot is.

2020. március 27–29. között mindjárt egy két éjszakás kalandot kínál a társaság, egy olyan bulit, melyet a nagy Jay Gatsby is megemlegetne.

A The Party nevet viselő ünnepség a velencei Belmond Hotel Ciprianiban kezdődik, hogy aztán a szerelvényre szálló vendégek a vonaton folytassák az egészen Londonig tartó programot. Az Ausztrián, Svájcon és Franciaországon át tartó utazás során élvezhetik a minden bizonnyal még havas Alpok látványát, miközben a fedélzeten az említett korszakot idéző ruhákban feszítenek.

A tizenhét vasúti kocsi mindegyikét Gatsby-stílusban rendezik be, a The Party részeként pedig mind a vonaton, mind egyes megállóhelyeken előadások és meglepetések sorozata szórakoztatja az utasokat.

Mindezért minimum 4800 dollárt kell fizetni, amiben benne van egy éjszaka szállás a Belmond Hotel Cipriani lakosztályában, belépő a nyitópartira, jegy a vonat hálókabinjába, illetve az utazás alatt elfogyasztható ételek és italok.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Belmond.com, Getty Images)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom