Ne pazaroljuk az ételt!
A Japan Airlines (JAL) arra kéri utasait, hogy etikus döntést hozva adott esetben inkább hagyják ki az étkezést a repülőgép fedélzetén. A légitársaság képviselője szerint az intézkedés nem a költségek, hanem az élelmiszer-pazarlás csökkentésére irányul.
A bizonyos etikus választás opció egyelőre csak azokon az ázsiai járatokon lehetséges, melyek egész éjszaka repülnek. Rengeteg utas ugyanis átalussza ezt a periódust ahelyett, hogy az étkezés kedvéért megszakítaná az álmait.
A társaság valamennyi utas számára elkészítette a menüt, tehát azoknak is, akik az alvást választották. A számukra kiporciózott és fel nem használt adagok végül a kukába kerültek, vagyis ételpazarlásnak minősülnek.
Az akciót kísérleti jelleggel a Bangkok és Tokió között közlekedő járaton vezették be először. A nagyjából hatórás út döntő hányada éjszaka zajlik, és mivel a járvány miatt kevesebben repülnek mostanság, a társaság úgy gondolta, itt a remek lehetőség a program fokozatos bevezetésére.
Az utasok még a felszállás előtt nyilatkozhattak arról, igénybe veszik-e az éjszakai vacsorát, és persze azt is eldönthették – amennyiben az étkezést választották –, vegetáriánus vagy kóser menüt kérnek-e.
Ennek köszönhetően a társaság fel tudja mérni, pontosan mennyi adagot kell előre elkészítenie, tehát a személyzet nem állít össze feleslegesen egyet sem, és nem dob ki ételt.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)
alvás | étel | japán | pazarlás | élelmiszer
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!