Close
A legújabb szankciós javaslatok szerint nem vásárolhatnak ingatlant az oroszok Európában

A legújabb szankciós javaslatok szerint nem vásárolhatnak ingatlant az oroszok Európában

Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Európai Unió sorra léptet életbe szankciókat Oroszországgal szemben. A legújabb tervek szerint akár az ingatlanvásárlást is megtilthatnánk az oroszoknak Európában.

A Bloomberg News információja szerint az ingatlanvásárlási tilalom része az EU hatodik, Oroszország elleni szankciócsomagjának. Az Európai Bizottság jelenlegi javaslata megakadályozná, hogy

orosz állampolgárok és jogi személyek ingatlanokat szerezzenek Európában.

Értesülések szerint ugyanakkor az intézkedés nem vonatkozna azokra az oroszokra, akik az Európai Unióban vagy Svájcban rendelkeznek állampolgársággal vagy lakóhellyel.

Mióta Oroszország februárban megtámadta Ukrajnát, sorra vezetnek be szankciókat az orosz oligarchák ellen is. Az Egyesült Államok éppen ezen a héten kapott engedélyt arra, hogy Szulejmán Kerimov orosz milliárdos szuperjachtját lefoglalják a Fidzsi-szigeteken.

De ahogyan arról a Roadster is beszámolt,

a szankciók értelmében Roman Abramovics franciaországi luxusotthona is lakat alá került.

Ahhoz, hogy az ingatlanvásárlási tilalom életbe lépjen, az Európai Unió tagállamainak jóvá kell hagyniuk a szankcióscsomagot, amely alapvetően a moszkvai olajipart és Oroszország legnagyobb bankját célozza.

(Forrás és fotók: RobbReport)

lefoglalás | luxusingatlan | abramovics | szankció | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram