Close
Kiderült, mi lesz a sorsa az Amerikában lefoglalt orosz jachtoknak

Kiderült, mi lesz a sorsa az Amerikában lefoglalt orosz jachtoknak

A jachtok és az egyéb, orosz oligarchákhoz köthető, lefoglalt vagyontárgyak eladásáról beszélt Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke egy élő televíziós műsorban.

Biden úgy fogalmazott: egy harminchárom milliárd dolláros ukrán segélycsomagról szóló javaslatot terjeszt elő a Kongresszusnak, amely az Egyesült Államok szankciós listáján szereplő jachtok, repülőgépek és más vagyontárgyak elkobzására és lefoglalására vonatkozó új, gyorsított eljárást tartalmazna. Ezek eladásából származó bevételeket pedig

az Oroszország által okozott károk közvetlen orvoslására és Ukrajna újjáépítésének segítésére fogják felhasználni.

Az orosz oligarchák vagyontárgyainak lefoglalása jelenleg rendkívül bonyolult procedúrával valósulhat csak meg, ezért akarják egyszerűsíteni a jelenlegi törvényeket, melyeket

a szankciók kijátszásának bűncselekményével is kiegészítenék.

Mint ismert, az Egyesült Államok a spanyol hatóságokkal együttműködve foglalta le a kilencven millió dollár értékű Tango szuperjachtot, míg az olasz, francia, német, brit, holland és finn hatóságok több tucat másik jachtra tették rá a kezüket az elmúlt hetekben. Úgy tudni, a legnagyobb fogás a Dilbar volt, amelyet hivatalosan április 13-án foglaltak le Hamburgban, becsült értéke hatszáz és hétszáz millió dollár közé tehető.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty Images)

orosz invázió | orosz szankció | orosz háború | oroszoszág | jacht

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram