Close
Kiderült, mi lesz a sorsa az Amerikában lefoglalt orosz jachtoknak

Kiderült, mi lesz a sorsa az Amerikában lefoglalt orosz jachtoknak

A jachtok és az egyéb, orosz oligarchákhoz köthető, lefoglalt vagyontárgyak eladásáról beszélt Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke egy élő televíziós műsorban.

Biden úgy fogalmazott: egy harminchárom milliárd dolláros ukrán segélycsomagról szóló javaslatot terjeszt elő a Kongresszusnak, amely az Egyesült Államok szankciós listáján szereplő jachtok, repülőgépek és más vagyontárgyak elkobzására és lefoglalására vonatkozó új, gyorsított eljárást tartalmazna. Ezek eladásából származó bevételeket pedig

az Oroszország által okozott károk közvetlen orvoslására és Ukrajna újjáépítésének segítésére fogják felhasználni.

Az orosz oligarchák vagyontárgyainak lefoglalása jelenleg rendkívül bonyolult procedúrával valósulhat csak meg, ezért akarják egyszerűsíteni a jelenlegi törvényeket, melyeket

a szankciók kijátszásának bűncselekményével is kiegészítenék.

Mint ismert, az Egyesült Államok a spanyol hatóságokkal együttműködve foglalta le a kilencven millió dollár értékű Tango szuperjachtot, míg az olasz, francia, német, brit, holland és finn hatóságok több tucat másik jachtra tették rá a kezüket az elmúlt hetekben. Úgy tudni, a legnagyobb fogás a Dilbar volt, amelyet hivatalosan április 13-án foglaltak le Hamburgban, becsült értéke hatszáz és hétszáz millió dollár közé tehető.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty Images)

ukrajna | orosz invázió | háború | orosz háború | orosz szankció

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom