Ez az európai ország nem javasolja az utazóknak, hogy olyan helyre menjenek, ahol sok az orosz turista

Arra figyelmeztették az állampolgárokat, hogy körültekintően válasszanak úti célt, lehetőleg olyat, amely nincsen tele orosz turistákkal.

Inga Cerniuk litván külügyi kancellár szerint az orosz turisták által gyakran látogatott országokban politikai feszültségek alakulhatnak ki. Úgy véli, hogy egyes országok megpróbálnak az orosz turisták kedvében járni azzal, hogy azt mondják, ők „másképp látják” a dolgokat, és afféle „szürke zónában” tartózkodnak az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

A kancellár Thaiföldet, Törökországot és Egyiptomot emelte ki, de említette Moldovát, Grúziát (Georgia) és Örményországot is, mint olyanokat, melyek értékrendje nem egyezik Litvániáéval. Ez pedig vitákhoz vezethet.

Mint mondja, az ukrajnai háborúval kapcsolatos aktív véleménynyilvánítás olyan komoly konfliktusokhoz vezethet, hogy a turisták akár konzuli segítségre is szorulhatnak.

Korábban néhány litván turista Egyiptomban azt kiáltotta karaokézás közben, hogy Slava Ukraini (Dicsőség Ukrajnának), mire a jelen lévő orosz turisták poharakat vágtak hozzájuk. A litvánok végül elhagyták a szállodát. Korábban a montenegrói Budvában is történt egy incidens, amikor ittas orosz turisták támadtak rá egy üdülőhely tulajdonosára és egy pincérre. Bali szintén megelégelte az orosz turistákat, igaz, nekik az ukrán látogatókkal is betelt a poharuk.

Finnország szintén harcol az oroszok ellen a maga eszközeivel, a helsinki vidámparkban például egy népszerű jégkrém került feketelistára.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

turisták | litvánia | oroszország | átutazás

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom