Színes festéket öntöttek tiltakozók Róma egyik legikonikusabb szökőkútjára, kiderült, miért tették

Sárga, piros és narancssárga festéket öntöttek Rómában az Oroszlán-szökőkút szobraira tüntetők, akik az állatok cirkuszokban való felléptetése ellen tiltakoztak.

A demonstráció résztvevői egy Elég volt az állatokból a cirkuszokban! feliratú transzparens húzták ki az olasz főváros egyik legnagyobb terén, a Piazza del Popolón. A tér közepén álló szökőkutat (Fontana dei Leoni) négy oroszlán díszíti, közepén egy ókori egyiptomi obeliszk magasodik.

A színes festék a szökőkút egy részét borította be.

@weare.roma Due attivisti hanno sporcato la fontana dei due leoni a Piazza del Popolo ed esposto lo striscione: “Basta animali nei circhi”👇🏻😳 Sul posto i carabinieri che hanno fermato le 2 persone. Si tratta di un uomo e una donna che si trovano ora in caserma. Entrambi saranno denunciati per danneggiamento. Non si sa ancora l’entità del danno che ha subito il monumento. Crediti video: El Ricon de los viajeros Fonte: Open #roma #weareroma #piazzadelpopolo #animali #circo #animalisti #protesta ♬ suono originale - WeAre Roma

A helyszínen állandó állomáshellyel bíró csendőrök egy 33 éves férfit és egy 29 éves nőt vettek őrizetbe. Műemlékrongálás miatt feljelentést tettek ellenük. Az akciót az Állati Forradalom nevű mozgalom vállalta magára.

Mint ismert, az olasz parlament januárban szigorította a műemlékek és műkincsek rongálásáért kiszabható büntetéseket. A kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetés mellett hatvanezer euróig emelték a fejenként kiszabható bírságot, amely több mint 22 millió forintnak felel meg.

(Forrás: MTI, fotó: Getty)

piazza del popolo | róma | szobor | szökőkút

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom