Idén csak a gazdag oroszok mennek nyaralni – Ezeket az országokat célozzák meg

Az orosz-ukrán háború miatti szankciók értelmében az oroszok gyakorlatilag nem tudnak repülőjegyet foglalni kedvelt nyaralóhelyeikre, így Európa helyett a Közel-Keletre és Ázsiába mennek.

A ForwardKeys legfrissebb adatai szerint az elmúlt időszakban tovább csökkent az oroszországi kiutazó turizmus, amelyet a világjárvány utazási korlátozásai már amúgy is akadályoztak.

A jelentés szerint a háború kitörése előtti héten, az Oroszországból induló nemzetközi repülőjegyek eladási adatai a járvány előtti szint negyvenkét százalékát tették ki, azonban a háború kirobbanását követő héten ez az arány tizenkilenc százalékra csökkent.

Azóta a repülőjegy-foglalások még tovább zuhantak, csupán a járvány előtti eladások tizenöt százalékát tudják realizálni.

A polgári repülést ért háborús szankciók miatt az oroszok nem tudnak repülőjegyeket vásárolni kedvelt európai úti céljaikra, így a Közel-Kelet vagy Ázsia irányába indulnak, ebben pedig a nyári időszakra sem várható fordulat. A február 24. és április 27. közötti repülőjegy-foglalási adatok szerint leginkább

Srí Lankát, a Maldív-szigeteket, Kirgizisztánt, Törökországot és az Egyesült Arab Emírségeket célozzák meg.

A Srí Lanka-i foglalások jelenleg nyolcvanöt százalékkal megelőzik a járvány előtti szintet, a Maldív-szigetekre egy, Kirgizisztánba tizenegy, Törökországba harminchat, az Egyesült Arab Emírségekbe pedig negyvenkilenc százalékkal több jegyet értékesítettek.

A jegyeladások további elemzése arra utal, hogy a jómódú oroszok igen jelentős része a közelmúltban Törökországba és az Egyesült Arab Emírségekbe ment vagy megy nyaralni.

A prémium utazók átlagosan tizenkét napot töltenek Törökországban, míg az Egyesült Arab Emírségekben hét éjszakát tartózkodnak.

Olivier Ponti, a ForwardKeys Insights alelnöke szerint az Ukrajnával vívott háború és az emiatt hozott légi szankciók gyakorlatilag ellehetetlenítik az oroszok kiutazó turizmusát. Azok, akik még repülnek, a kifejezetten tehetősek közül kerülnek ki, de korábbi kedvelt európai úti céljaikról nekik is le kell mondaniuk, így kénytelenek Ázsiában és a Közel-Keleten pihenni.

(Forrás: traveldailynews, fotók: Getty Images)

oroszország | orosz szankció | turizmus | repülőjegy | háború

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom