Close
Ez a város igazi paradicsoma lett a szankciók elől menekülő oroszoknak

Ez a város igazi paradicsoma lett a szankciók elől menekülő oroszoknak

Soha nem látott számban érkeznek az orosz milliárdosok és vállalkozók az Egyesült Arab Emírségekbe (EAE), miután az ország nem vetett ki szankciókat Oroszországgal szemben.

Korábban már írtunk arról, hogyan menekítik ide a magánrepülőiket az oligarchák, de ennél többről is szó van. Egy jelentés szerint 2022 első három hónapjában hatvanhét százalékkal több ingatlant vásároltak meg oroszok Dubajban, és városszerte nőtt a kereslet a luxusvillák és apartmanok iránt, ami az ingatlanárakat is felsrófolta.

Mint az egyik ingatlanközvetítő elmondta, az oroszok

nemcsak befektetés céljából vásárolnak lakásokat, hanem második otthonukként tekintenek Dubajra.

A vállalkozások dubaji indulását segítő Virtuzone szintén nagy orosz kereslettel néz szembe, mint mondták, ötször több megkeresést kapnak a háború kezdete óta, és számos multinacionális cég és orosz start-up helyezi át alkalmazottait az Egyesült Arab Emírségekbe.

A WeWay blockchain-technológiai vállalat a háború kitörése után több száz alkalmazottját helyezte át Dubajba, mivel úgy találták, a város biztonságos gazdasági és politikai környezetet teremt a vállalkozás működtetéséhez. Az olyan globális cégek, mint a Goldman Sachs, a JP Morgan és a Google, amelyek bezárták oroszországi irodáikat,

szintén Dubajba helyezik át alkalmazottaikat.

Becslések szerint az elmúlt két hónapban több százezer ember hagyta el Oroszországot, egy orosz közgazdász szerint a háború kezdete utáni első tíz napban mintegy kétszázezer ember ment el.

Nemrég írtunk arról, hogy kiderült, mi lesz a sorsa az Amerikában lefoglalt orosz jachtoknak, itt pedig megmutatjuk, hogy néz ki az orosz oligarcha 41 milliárd forintos lefoglalt villája a francia Riviérán.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images, Unsplash)

egyesült arab emírségek | orosz | oroszország | dubaj

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram