Újabb csapás érte az oroszországi turizmust

Miután az orosz légiközlekedés és szállásipar is megsínylette a háborút, a Turisztikai Világszervezet szintén radikális döntést hozott.

Az ENSZ-hez tartozó Turisztikai Világszervezetnek (UNWTO) a tagjai a szervezet idei első rendkívüli közgyűlésén megszavazták Oroszország felfüggesztését. Az orosz delegáció nem tiltakozott, hanem még a vita előtt bejelentette a kilépését, azonban, míg a határozat azonnali hatályú, az önkéntes kilépés csak egy évvel azután lép életbe, miután az adott tag hivatalosan bejelentette a döntését.

Mint Zurab Pololikashvili, a szervezet főtitkára elmondta, „az UNWTO tagjai egyértelmű üzenetet küldtek: a turizmus a béke és a nemzetközi barátság pillére, és a tagjainak tiszteletben kell tartaniuk ezeket az értékeket. Ha nem teszik, akkor következményekkel kell szembenézniük, kivétel nélkül. Ez a rendkívüli közgyűlés azt mutatja, hogy Oroszország lépései védhetetlenek, és ellentétesek az UNWTO és a nemzetközi kormányzás elveivel.”

 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ugyanakkor azt mondta újságíróknak, hogy a kilépésről szóló döntés nem érinti az orosz turizmust.

Mint fogalmazott, „a turisztikai szektor, különösen a belföldi turizmus tovább folytatja a fejlődését, és a turizmus külső irányai is nyitottak a minőségi és árverseny függvényében.“

A közgyűlést Madridban tartották, ahol összesen kilencvenkilenc ország képviseltette magát. Az alapszabály szerint minden tag kötelezettséget vállal a turizmus fejlesztésére, és hozzájárul a gazdasági fejlődéshez, a nemzetközi megértéshez, a békéhez, a jóléthez, és tiszteletben tartja az emberi jogokat.

 

Oroszország a továbbiakban nem gyakorolhatja a tagsággal járó jogokat, és nem élvezheti a kiváltságokat sem, nem veheti majd igénybe a szervezet szolgáltatásait, mint például a technikai segítséget, és nem vehet részt a üléseken, rendezvényeken, nem állíthat jelölteket és nem szavazhat a szervezet választásain.

Korábban a világ vezető szállodaláncai is csatlakoztak az Oroszország elleni embargóhoz, és az oroszországi telefonálás is veszélybe került.

(Forrás: Breakting Travel News, képek: Unsplash)

oroszország | Turisztikai Világszervezet | tagság | UNWTO | felfüggesztés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom