Close
Zseniális őszi levesek, amikbe érdemes belekanalaznod

Zseniális őszi levesek, amikbe érdemes belekanalaznod

Ahogy egyre hidegebb van odakint, úgy vágyunk mind jobban a tartalmas, forró levesekre, amelyek az őszi szezon legjobb alapanyagaiból készülnek és lehetőség szerint minimális konyhai tudással, rövid idő alatt az asztalra kerülhetnek.

Az általunk már kipróbált, legfantasztikusabb, őszi hangulatú leveseket gyűjtöttük össze, többségük elkészítéséhez pedig harminc percnél több nem szükséges. Mutatjuk, mik lesznek a kedvenc ételeid ebben a hónapban.

Fűszeres sárgarépa-lencse krémleves

Igazi olaszos ízvilág kerül az asztalra csupán harminc perc alatt, ha ezt az isteni sárgarépa-lencse krémlevest készíted el, aminek a köménymag és a csilipehely ad extra pikánsságot. Az étel amellett, hogy igazán laktató, még abszolút egészséges is, hiszen tele van vitaminnal, zsírtartalma pedig kifejezetten alacsony.

A receptet ebben a cikkünkben találod.

Garnélás sütőtök krémleves

Nincs ősz sütőtök krémleves nélkül. A hagyományos változatot azonban érdemes most feldobnod némi curry-vel és pillanatok alatt megsülő garnélával, hogy egy igazán kényeztető, zseniális levest kaphass. Néhány csepp tökmagolajjal, friss petrezselyemmel és pirított magokkal megszórva az igazi!

Ha kipróbálnád különleges őszi levesünket, kattints ide a receptért!

Pikáns édesburgonya krémleves

Ezt a currys édesburgonya-levest a krémesen lágy kókusztej és a kínai tojásos tészta teszi teljessé. Tökéletes választás egy bekuckózós, esős estére. Ízvilágát a díszítéshez használt édes mazsola teszi teljessé. A fogást el lehet készíteni úgy is, ha az édesburgonya felét sütőtökre cseréljük.

Készítsd el fél óra alatt receptünk alapján!

Nigella chowder-je

Az őszi krémlevesek listájára érdemes felvenni Nigella Lawson isteni chowderét is, amely ázsiai ízvilágának köszönhetően különleges gasztronómiai élményt is kínál a hétköznapokban úgy, hogy gyakorlatilag harminc perc alatt elkészíthető mindenféle komolyabb konyhai tapasztalat nélkül is. Elképesztően laktató, tartalmas leves, ami tökéletes választás akkor, ha olyan ételt készítenénk, ami garantáltan átmelegít egy hűvös, esős őszi estén.

A receptet itt találod.

Zöldfűszeres francia hagymaleves

Forró, hangulatos és ízletes, ez a francia hagymaleves, aminek két központi eleme a marhahúslevesből készült alaplé és a karamellizált hagyma, de az ízvilágát gazdag zöldfűszerei teszik teljessé. Tökéletes társa egy szelet kétszersült és az olvasztott guyere sajt, de tehetünk mellé parmezánnos krutont is. A levest megbolondíthatjuk egy kevés vermuttal vagy fehérborral is.

A recept ide kattintva olvasható el.

Burgonyakrémleves olasz kolbásszal

A világ egyik legegyszerűbb, mégis legnagyszerűbb levese a burgonyakrémleves, ami vegetariánus változatban is tartalmas, azonban a húsimádóknak egyszerűen muszáj kipróbálniuk olasz kolbásszal és egy kevés borral készítve. A szintén fél óra alatt elkészülő, tejszínes habarást kapó levest parmezánnal, friss kakukkfűvel megszórva kínáljuk a maximális olasz ízvilágért.

A fogáshoz a pontos leírást ebben a cikkünkben találod.

Egyszerű gombakrémleves

Ha egyetlen alapanyagot kellene mondanunk a sütőtökön kívül, ami igazán őszi hangulatot áraszt, az a gomba lenne, amiből – milyen meglepő – varázslatos krémlevest készíthetünk. Néhány egyszerű alapanyag, gondosan válogatott gomba és krémes főzőtejszín kell csupán hozzá. A recept pedig olyan egyszerű, hogy a legkezdőbb hobbiszakácsok sem fognak kihívást találni benne.

Az őszies gombakrémlevesünk receptjét itt olvashatod.

Gyömbéres répaleves

Igazi immunbooster ez a gömbéres répaleves, ami az őszi náthás időszakban nemcsak jól lakat minket, de segítségével könnyebben túljuthatunk a náthás napokon és megerősíthetjük az immunrendszerünket is. A vitaminbombaként is funkcionáló krémleves csípősségét a felhasznált gyömbér mennyiségének növelésével fokozhatjuk, egy kevés görög joghurttal meglocsolva, pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

Tökéletes őszi immunerősítőnk receptéjéért ide kattints!

(Fotók: Getty)

őszi étel | nagy sztori | leves | könnyű étel | gyors étel

FOLYTASD EZZEL

Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni

Négy karácsonyi aprósütemény, egyetlen tésztából

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram