A levesek hatalmas előnye, hogy minimális előkészülettel gyakorlatilag maguktól elkészülnek, harminc percen belül pedig fantasztikus fogásként köszönhetnek vissza az asztalról. Ezúttal két olyan olasz receptet mutatunk, amelyek bearanyozzák majd a borús őszi estéket.
Fűszeres sárgarépa-lencse krémleves
Hozzávalók:
- 600 g sárgarépa lereszelve
- 140 g vöröslencse
- 1 liter alaplé
- 125 ml tej
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál köménymag
- csipetnyi csilipehely
Elkészítése:
- Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és az előzetesen beáztatott lencsét, majd felöltjük az alaplével és a tejjel. Köménymaggal és csilipehellyel fűszerezzük, és felforraljuk.
- A levest tizenöt-húsz percig főzzük, amíg a lencse teljesen meg nem puhul. Ezt követően botmixerrel pürésítjük. Ízlésünk szerint tovább fűszerezzük, kedvünk szerint joghurttal meglocsolva tálaljuk.
Burgonyakrémleves olasz kolbásszal
Hozzávalók:
- 30 dkg olasz kolbász
- 50 dkg burgonya megpucolva, felkockázva
- 1 kis fej vöröshagyma felaprítva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 csésze száraz fehérbor
- 1,5 liter alaplé
- 4-5 szál friss kakukkfű
- 2 dl főzőtejszín
- 1/4 csésze reszelt parmezán
Elkészítése:
- Egy lábasba beletesszük az olívaolajat, rádobjuk a feldarabolt kolbászt, kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, és összefűzzük.
- A lábasba tesszük a kockára vágott burgonyát is, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a két evőkanál lisztet. Felöntjük a borral és az alaplével, majd fedő alatt húsz-huszonöt percig főzzük.
- Amikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítjük, végül tejszínnel behabarjuk. Parmezánnal, friss kakukkfűvel ízesítjük. Frissen fogyasztjuk.
(Fotók: Getty Images)
krémleves | olasz konyha | gyors étel | gyors recept | egyszerű receptEz a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is
Lesújtó képet festenek Magyarországról ezek az adatok

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!