Close
Ez most az öt legszebb, legizgalmasabb látnivaló Kanadában

Ez most az öt legszebb, legizgalmasabb látnivaló Kanadában

Kanada két nemzeti nyelve a francia és az angol, ezért olyan, mintha két országba látogatnánk el egyszerre. Összeállítottuk a mi top ötös listánkat.

Öblök, vízesések, nemzeti parkok és lüktető városok egyvelege Kanada. Most megmutatjuk öt csodálatos arcát, ahol kivételesen a Niagara-vízesés nem kapott szerepet.

Fundy-öböl

Az Atlanti-óceán partjainál található Fundy-öböl a magas ár-apály változásáról híres. Az öböl különleges alakja miatt az apály és dagály vízszintje között a különbség akár tizenhat méter is lehet.

Az árapály-változás a legjobban a Hopewell Rocks tetejéről látható.

Athabasca-vízesés

Az Alberta tartományban fekvő Jasper Nemzeti Park széles völgyekkel, durva hegyekkel, gleccserekkel, erdőkkel, alpesi rétekkel és vad folyókkal büszkélkedhet.

Az egyik legszebb látnivalója az Athabasca-vízesés, amely egy szűk szurdokon keresztül zúdul le.

Vieux-Quebec

A Vieux-Quebec egy történelmi kerület Quebec városában, ott építette meg Samuel de Champlain, francia felfedező, a Saint Louis nevű erődöt 1608-ban. A francia és a brit uralom idején is erős volt a katonai jelenlét.

Ma már egy hangulatos, turistakerület várja a látogatókat, ahol mindenkit lenyűgöz az Amerikai Gibraltár néven ismert citadella, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Szent Lőrinc-folyóra.

Moraine-tó

A Banff Nemzeti Parkban található Moraine-tó az egyik legtöbbet fotózott hely Kanada nyugati részén.

A pompás, kékes-zöld színű tavat gleccserek táplálják, az azt körülvevő Alberta-hegység pedig még különlegesebbé teszi a hihetetlen tájat.

A Ten Peaks, vagyis Tíz Csúcs nevű völgyben lévő tó körülbelül 1885 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el.

Gros Morne Nemzeti Park

Gros Morne Nemzeti Park a természetimádók paradicsoma a Szent Lőrinc-öböl menti alföldjeivel és a Long Range-hegység alpesi tájaival. Népszerű a vadvilágfigyelők körében is, akik az apró énekesmadaraktól a hatalmas bálnákig bármit megcsodálhatnak.

Gyakran felbukkannak a fekete medvék, az amerikai jávorszarvasok és az őzek is.

+1 Twillingate jéghegyek  

A Twillingate szigeteknél nincs jobb hely, ha jéghegyeket szeretnénk látni.

Az óceánjáró hajók május és augusztus között járnak, és mutatják be az ötemeletes ház magasságú jégtömböket.

Ez  is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Magyarországon mostantól már nem elég két oltás a védettségi kártyához
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom