Close
Ez most az öt legszebb, legizgalmasabb látnivaló Kanadában

Ez most az öt legszebb, legizgalmasabb látnivaló Kanadában

Kanada két nemzeti nyelve a francia és az angol, ezért olyan, mintha két országba látogatnánk el egyszerre. Összeállítottuk a mi top ötös listánkat.

Öblök, vízesések, nemzeti parkok és lüktető városok egyvelege Kanada. Most megmutatjuk öt csodálatos arcát, ahol kivételesen a Niagara-vízesés nem kapott szerepet.

Fundy-öböl

Az Atlanti-óceán partjainál található Fundy-öböl a magas ár-apály változásáról híres. Az öböl különleges alakja miatt az apály és dagály vízszintje között a különbség akár tizenhat méter is lehet.

Az árapály-változás a legjobban a Hopewell Rocks tetejéről látható.

Athabasca-vízesés

Az Alberta tartományban fekvő Jasper Nemzeti Park széles völgyekkel, durva hegyekkel, gleccserekkel, erdőkkel, alpesi rétekkel és vad folyókkal büszkélkedhet.

Az egyik legszebb látnivalója az Athabasca-vízesés, amely egy szűk szurdokon keresztül zúdul le.

Vieux-Quebec

A Vieux-Quebec egy történelmi kerület Quebec városában, ott építette meg Samuel de Champlain, francia felfedező, a Saint Louis nevű erődöt 1608-ban. A francia és a brit uralom idején is erős volt a katonai jelenlét.

Ma már egy hangulatos, turistakerület várja a látogatókat, ahol mindenkit lenyűgöz az Amerikai Gibraltár néven ismert citadella, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Szent Lőrinc-folyóra.

Moraine-tó

A Banff Nemzeti Parkban található Moraine-tó az egyik legtöbbet fotózott hely Kanada nyugati részén.

A pompás, kékes-zöld színű tavat gleccserek táplálják, az azt körülvevő Alberta-hegység pedig még különlegesebbé teszi a hihetetlen tájat.

A Ten Peaks, vagyis Tíz Csúcs nevű völgyben lévő tó körülbelül 1885 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el.

Gros Morne Nemzeti Park

Gros Morne Nemzeti Park a természetimádók paradicsoma a Szent Lőrinc-öböl menti alföldjeivel és a Long Range-hegység alpesi tájaival. Népszerű a vadvilágfigyelők körében is, akik az apró énekesmadaraktól a hatalmas bálnákig bármit megcsodálhatnak.

Gyakran felbukkannak a fekete medvék, az amerikai jávorszarvasok és az őzek is.

+1 Twillingate jéghegyek  

A Twillingate szigeteknél nincs jobb hely, ha jéghegyeket szeretnénk látni.

Az óceánjáró hajók május és augusztus között járnak, és mutatják be az ötemeletes ház magasságú jégtömböket.

Ez  is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Close