Close
Ez most az öt legszebb, legizgalmasabb látnivaló Kanadában

Ez most az öt legszebb, legizgalmasabb látnivaló Kanadában

Kanada két nemzeti nyelve a francia és az angol, ezért olyan, mintha két országba látogatnánk el egyszerre. Összeállítottuk a mi top ötös listánkat.

Öblök, vízesések, nemzeti parkok és lüktető városok egyvelege Kanada. Most megmutatjuk öt csodálatos arcát, ahol kivételesen a Niagara-vízesés nem kapott szerepet.

Fundy-öböl

Az Atlanti-óceán partjainál található Fundy-öböl a magas ár-apály változásáról híres. Az öböl különleges alakja miatt az apály és dagály vízszintje között a különbség akár tizenhat méter is lehet.

Az árapály-változás a legjobban a Hopewell Rocks tetejéről látható.

Athabasca-vízesés

Az Alberta tartományban fekvő Jasper Nemzeti Park széles völgyekkel, durva hegyekkel, gleccserekkel, erdőkkel, alpesi rétekkel és vad folyókkal büszkélkedhet.

Az egyik legszebb látnivalója az Athabasca-vízesés, amely egy szűk szurdokon keresztül zúdul le.

Vieux-Quebec

A Vieux-Quebec egy történelmi kerület Quebec városában, ott építette meg Samuel de Champlain, francia felfedező, a Saint Louis nevű erődöt 1608-ban. A francia és a brit uralom idején is erős volt a katonai jelenlét.

Ma már egy hangulatos, turistakerület várja a látogatókat, ahol mindenkit lenyűgöz az Amerikai Gibraltár néven ismert citadella, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Szent Lőrinc-folyóra.

Moraine-tó

A Banff Nemzeti Parkban található Moraine-tó az egyik legtöbbet fotózott hely Kanada nyugati részén.

A pompás, kékes-zöld színű tavat gleccserek táplálják, az azt körülvevő Alberta-hegység pedig még különlegesebbé teszi a hihetetlen tájat.

A Ten Peaks, vagyis Tíz Csúcs nevű völgyben lévő tó körülbelül 1885 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el.

Gros Morne Nemzeti Park

Gros Morne Nemzeti Park a természetimádók paradicsoma a Szent Lőrinc-öböl menti alföldjeivel és a Long Range-hegység alpesi tájaival. Népszerű a vadvilágfigyelők körében is, akik az apró énekesmadaraktól a hatalmas bálnákig bármit megcsodálhatnak.

Gyakran felbukkannak a fekete medvék, az amerikai jávorszarvasok és az őzek is.

+1 Twillingate jéghegyek  

A Twillingate szigeteknél nincs jobb hely, ha jéghegyeket szeretnénk látni.

Az óceánjáró hajók május és augusztus között járnak, és mutatják be az ötemeletes ház magasságú jégtömböket.

Ez  is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Moraine-tó | Fundy-öböl | road trip | Twillingate jéghegyek | kanada

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram