Close
Öt eszköz, ami ultramodern változatban született újjá

Öt eszköz, ami ultramodern változatban született újjá

Az újrahasznosítás az utóbbi években újra fénykorát éli, különösen akkor, ha otthonunk kiegészítőiről van szó. Nem túlzás azt állítanunk, a tervezők és dizájnerek fantáziája csak úgy szárnyal, közben azonban előszeretettel nyúlnak ikonikusnak nevezhető darabokhoz is. Különösen igaz ez a szórakoztató technológiára: sorra bukkannak fel a korábban óriási népszerűségnek örvendő klasszik darabok.

Összegyűjtöttünk öt olyan vintázs eszközt, amely új köntösben került ismét a piacra, vagy éppen konceptdarabként készül meghódítani a kütyüimádó vásárlókat.

Tivoli Bluetooth rádió 

A Tivoli Model One egy hangszórós asztali rádió megjelenésében hűen adja vissza a rock and roll-korszak lejátszóit. A vintázs dizájn mögött azonban igazi 21. századi technológia rejtőzik – a bluetooth-technológiának és a nyolc centiméteres átmérőjű hangszóróknak köszönhetően tökéletes hangzást biztosít.

A rádió váza, amely az eredeti, Henry Kloss által tervezettel teljesen megegyező, csodálatos kézműves darab, ami szintén elősegíti az eszköz optimális hangképzését. Napjaink érintőképernyős kijelzőjével ellentétben a rádión tekerőgombok találhatóak, melyek az FM- és AM-hangolással maxolják ki az old school hatást, felidézve az egykori recsegő, sistergő csatornaválasztás szépségeit.

Ára: 79 000 forinttól

Sony Playstation Classic

A PlayStation Classic ikonikus konzol volt az 1990-es évek közepén, gyakorlatilag az egész játékpiacot forradalmasította.

A most ismét kereskedelmi forgalomba került, megújult változat tökéletesen megfelel az eredeti követelményeinek: a megjelenése, a logózása, a gombok elhelyezkedése pontosan olyan, mint az eredeti.

A különbség a méretben és a belső teljesítményben keresendő. A közel fele akkora eszköz egy HDMI kábellel csatlakoztatható a televízióhoz, virtuális memóriakártyájára pedig a játékok aktuális fázisait is elmenthetjük, hogy aztán később onnan folytathassuk, ahol abbahagytuk. Mit sem érne persze a klasszikus konzol az eredeti játékok nélkül: gyerekkorunk legszebb délutánjait idézhetjük meg az olyan klasszikus PlayStation-játékokkal, mint a Destruction Derby vagy a Final Fantasy VII.

Ára: 35 990 forinttól

Colorware Airpods Retro fülhallgató

Modern kényelem, tökéletes hangzás és retró megjelenés. Röviden így lehetne jellemezni a ColorWare AirPods retró fülhallgatóját, amelyet az Apple inspirált. A matt fülhallgatón szivárványszínű gombokat helyeztek el, így kinézetében hűen tükrözi az old school stílust, s egyben megjeleníti az Apple régi logóját is.

A hangzás azonban abszolút megfelel a mai kor felhasználói követelményeinek, ráadásul az igazán innovatívnak számító a W1 chip és a huszonnégy órás élettartamú akkumulátor mellé a Siri intelligens asszisztens is társul.

Ára: 399 dollártól

Marshall Woburn hangszóró

A gyönyörű tervezésű Marshall Woburn vezeték nélküli hangszóró kompakt kivitele igazán praktikus és egyben retrohatást kelt.

Vintázs stílusa ellenére, vagy éppen pontosan amiatt ennél tökéletesebb kiegészítőt el sem képzelhetnék Apple-eszközeinkhez: tökéletes hangzást biztosít bluetooth-összeköttetésben bármilyen iOS-szel.

Persze azért, hogy a fiatalok teljes mértékben átérezzék az old school stílust, analóg gombokat helyeztek el rajta, hogy aztán ide-oda tekergetve szabhassuk személyre a basszus mélységét.

Ára: 154 900 forinttól

Teleavia Retro tévé

A végére hagytunk egy igazán különleges dizájner eszközt, a Teleavia Retro TV konceptdarabját, amelyet a klasszikus Teleavia P111 inspirált. A Flaminio Bertoni által megalkotott elképesztően látványos televízió felrúg mindent, ami a napjainkban divatos síkképernyős eszközök követelményeit illeti.

Az unalmas téglalap helyett íves kialakítást kapott, a sík képernyő helyett képcsövek kerültek bele, megjelenésében pedig leginkább egy okostelefonra hasonlít.

Különlegessége az a barna bőrfogantyú, amely a könnyű hordozhatóságot teszi lehetővé, a leegyszerűsített távirányítója pedig valóban visszarepít bennünket az 1950-es évek fekete-fehér, egycsatornás korszakába.

Koncepttermékként egyetlen darab készült belőle csupán, s mivel sorozatgyártását nem tervezik egyelőre, várhatóan kereskedelmi forgalomban a közeljövőben nem is lesz majd elérhető.

készülék | Tivoli Bluetooth rádió | Marshall Woburn hangszóró | retro | Colorware Airpods Retro fülhallgató

FOLYTASD EZZEL

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Ezzel a magyar alkalmazással bármikor lemehetsz alfába

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom