Ezzel a megoldással komfortosabbá teszi az otthoni munkavégzést a Panasonic

Sajnos egyelőre csak Japánban lehet kapni.

Márciusban világszerte emberek milliói költöztették haza az irodájukat, azaz a világjárvány miatt kénytelenek voltak otthonukban elvégezni a mindennapi feladataikat. Sokan a konyhában vagy a teraszon rendeztek be átmeneti munkaállomást, de nem minden háztartásban sikerült megfelelő privát szférát kialakítani.

A Panasonic által készített felmérésből kiderült, hogy ezer otthon dolgozó megkérdezett mintegy fele a nappaliba járt munkába, vagyis a lakás központi helyiségében töltötte le a nyolc órát. Ez hosszú távon nem túl egészséges opció, ezért több dizájniroda is kitalált különféle, például kertben felállítható irodákat, melyek viszont általában nagyon sok pénzbe kerülnek.

A világhírű japán techcég is előállt egy megoldással, ami viszont egyszerű, olcsó és kreatív: íme a Komoru, a minden nappaliba beilleszthető munkaállomás.

A 835 dollárba (nagyjából 250 ezer forintba) kerülő házi iroda nincs túlgondolva, csupán egy íróasztalból és egy kétoldalas, mindkét oldalra felszerelhető válaszfalból áll. A Panasonic szerint a szoba elrendezésétől függően mondjuk a sarokba állítva egy különálló teret lehet vele létrehozni, ahol aztán adott a lehetőség a nyugodt munkára. Lényegében egy kis fülkéről van szó, amivel kizárhatóak a zavaró tényezők.

Az asztalon jut hely a laptopnak, a lámpának, a naptárnak, a bögrének, a falak pedig dekorálhatóak virágokkal, fényképekkel, vagy bármilyen, hangulatteremtő kiegészítővel.

A Komoru többféle színben rendelhető, személyre szabható, összeszereléséhez csupán egy csavarkulcsra van szükség. Szeptembertől lehet kapni, első körben azonban csak Japánban lesz rendelhető.

Ez is érdekelhet:

Ilyen az ideális home office: segítenek a belsőépítészek

Hol és hogyan rendezd be a munkaállomásodat? Milyen ergonómiai szempontok érvényesüljenek?

(Forrás: Business Insider, fotók: Panasonic, Business Insider)

szoba | munkállomás | panasonic | iroda | asztal

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom