Close
A skandináv minimalizmus otthonosságával hívogat ez a luxusjacht

A skandináv minimalizmus otthonosságával hívogat ez a luxusjacht

A faburkolatú falak és kényelmes velúrbútorok találkoznak a dán Norm Architects által tervezett, visszafogottan elegáns belső térben.

A német Y Yachts hajógyárában készült, csaknem harminc méter hosszú Y9 vitorlást családoknak és nagyobb társaságoknak szánják, ennek megfelelően tágas és letisztult, mégis részletgazdag a berendezés, átgondolt az anyagválasztás.

A hajó jobb oldalán található, meghitt társalgóban krémszínű, beépített sarokkanapé szolgálja a kényelmet, a mellette lévő étkezőt a nyolcszemélyes, nagy faasztal határozza meg.

Ennek az egyik oldalán a vendégek egy padra, a másikon pedig egy sor vékony, fekete keretes székre ülhetnek le, melyek nagy hullámzáskor bőrkapcsokkal rögzíthetők az asztalhoz. A mennyezetről szintén bőr fogantyúk lógnak, amelyekben az elhaladó vendégek és a személyzet tagjai meg tudnak kapaszkodni, ha dobálja a hajót a víz.

“Stílusosan felelnek meg a biztonsági követelményeknek az elegáns, beépített bútorok, amelyek otthonos hangulatot teremtenek azáltal is, hogy nem tűnnek rögzítettnek.

Mindez visszafogott luxust sugall” – magyarázta a stúdió munkatársa.

Az étkező mellett alacsony faparavánnal elválasztva egy kis dolgozószobát találunk, amelyhez rövid lépcsősor vezet fel.

A hálószoba a jacht orrában kapott helyet. Az ágyat bézs színű velúrral kárpitozott fejtámla keretezi, amely a szoba falánál is körülfut, elrejtve a beépített tárolószekrényeket, és ugyanez a kárpit köszön vissza az ágy alsó részén is.

Ahol lehetett, a sarkokat lekerekítették, hogy a lágyabb átmenetekkel koherensebb tereket hozzanak létre, ugyanakkor a falakat függőleges fagerendák is díszítik, hogy a helyiségek magasabbnak tűnjenek.

A Norm Architects korábban, 2019-ben is tervezett már minimalista berendezést az Y Yachtsnak, és az ő nevükhöz fűződik ez a stílusos dán hotel is, ahol mindent megvehetsz, amit csak látsz.

(Forrás: Dezeen, képek: Jonas Bjerre-Poulsen of Norm Architects/Dezeen)

minimalista | luxusjacht | norm architects | otthonos | vitorlás

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram