Vannak dolgok, amiket sosem szabad mikróba tenni. Ilyenek a gyümölcsök is, a paradicsom azonban mégis kivételt jelent, hiszen hámozását elképesztően meggyorsíthatjuk, ha mikrohullámú sütőbe helyezzük.
A folyamat rendkívül egyszerű, csupán pár lépésből áll.
Első lépés: A paradicsomot hideg vízben megmossuk, levágjuk a szárát.
Második lépés: A paradicsom aljába egy x-et vágunk és néhány apró vágást ejtünk a tetején is, hogy a gőz távozni tudjon belőle, miközben felmelegszik.
Harmadik lépés: A paradicsomot tegyük egy mikrózható edénybe és a legmagasabb szinten harminc másodperc melegítjük.
Negyedik lépés: Az idő elteltével kivesszük a paradicsomot a mikróból, várunk picit, hogy hűljön, majd az ujjainkkal egyszerűen lehúzzuk róla a héját.
Ha egyszerre több paradicsomot akarunk meghámozni, növeljük a felmelegítési időt egy percre.
A paradicsomot több okból is érdemes meghámozni fogyasztás előtt. Vannak olyan fajták, amelyeknek a héjának kifejezetten kesernyés utóíze van, ráadásul a szakértők szerint nem is megemészthető.
Konyhai praktikákból sosem lehet elég. Ebben, ebben és ebben a cikkünkben még több hasznos trükköt találhatsz.
(Forrás: The daily meal, fotó: Getty)
paradicsom | konyhai trükk | konyhai praktika | trükk | tipp
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!