Close
Egy magyar épület lett a világ első számú turisztikai látványossága

Egy magyar épület lett a világ első számú turisztikai látványossága

Egy csomagmegőrző hálózat 99 turisztikai látványosságot rangsorolt szerte a világon a TripAdvisoron és a Google-n kapott értékelések, a helyi szállások minősége, a repülőtértől való távolság, a turisták biztonsága és a tiktokos népszerűsége alapján.

A Stasher összesítéséből pedig a budapesti Parlament került ki az első helyen 7,34/ ponttal a tízből. A TripAdvisoron 93,4 százalék a “nagyon jó” és a “kiváló” értékelések aránya, míg a Google-ben 4,8 csillaggal büszkélkedhet az ötből.

Az utazók a budapesti szállások minőségét is igen pozitívan értékelték, a Booking.com-on tízből 8,6-ra, a neogótikus épületet bemutató videókat pedig már 887,1 milliószor nézték meg a TikTokon, és ez a szám folyamatosan emelkedik.

A második helyen a párizsi Disneyland áll, 7,17 ponttal. A nemrég harmincadik születésnapját ünneplő, 5510 hektáros üdülőhely több mint 9,7 millió látogatót fogadott 2019-ben.

A harmadik az izlandi Kék Lagúna 7,15 ponttal, majd a sevillai Plaza de España (7,13) és a kambodzsai Angkor Wat (7,04) következik.

A rangsor legaljára a hollywoodi Walk of  Fame került, amelynek mindössze 3,24 pontot sikerült összegyűjtenie, és már a másodszor szerepel a csomagmegőrző listájának utolsó helyén.

A Hollywood Boulevard és a Vine Street sarkán található sétány a szórakoztatóipar sztárjai előtt tiszteleg, de a legtöbb turista véleménye szerint piszkos, túlzsúfolt, nem biztonságos, és turistacsapda benyomását kelti.

Az isztambuli Nagy Bazár szintén nem nyűgözi le a látogatókat, 3,48 pontjával csak eggyel maradt el az utolsó helytől. Szintén nem teljesített jól a Tádzs Mahal, amelynek értékelését a körülmények, a szállások minősége, a reptértől való távolsága és a turisták biztonsága húzták le  3,83-ra.

Nemrég a Time magazin is a legjobb úti célok közé választotta Budapestet, itt pedig az is kiderül, hogy mi érdekli a turistákat a leginkább a fővárosban.

(Forrás: Breaking Travel News, képek: Getty Images, Unsplash)

parlament | budapest | a világ legjobb | látványosság

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Új szabályokkal találkoznak a magyarok a nyáron az egyik kedvenc horvát városukban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram