Aki pénztárcabarát luxusélményt keres, ezekre az úti célokra fizet be az idén

Namíbiai felfedező túra, tengerparti üdülés Mauritiuson és glamping Thaiföldön többek között ezek az élmények a legkeresettebbek az idén egy luxusutazási iroda felmérése szerint.

A Kuoni a januári és februári értékesítési adatokat összesítette, amiből kiderül, hogy a tavalyinál nagyobb az érdeklődés Thaiföld, Dél-Afrika és India iránt. Mindebben pedig, bár luxusutazásokról van szó, a költséghatékonyság is közrejátszik, ugyanakkor az emberek egyre inkább érdeklődnek a jól bejáratott turistautakon túli élmények iránt is.

Phang Nga-öböl

Mindezt megtaláljuk 2024 legtrendibb luxus úti céljain, melyeknek Mauritius, Thaiföld, Görögország, Namíbia, Srí Lanka, Portugália, Dél-Afrika, Kanada, Grenada és India ígérkezik.

Grenada szigete a Karib-tenger egyik nagy sztárja lett, amihez a szállodaipar fejlődése is hozzájárul: felújították a Spice Island Resortot, és idén tavasszal nyit a Six Senses La Lagesse. A természet és a hűvösebb tájak szintén nagy vonzerőt jelentenek idén, Kanada pedig különleges túra- és vonatútjai, köztük a Brit Kolumbia-i Skeena Train miatt is ideális úti cél.

Napfelkelte a Skeena folyón

Portugália és Görögország a prémium kategóriás közeli vakációk kiemelkedő helyszíne. Portugáliába többek között az Azori-szigetek vulkanikus szigetcsoportja, a douro-völgyi túrák, valamint a lisszaboni és portói városlátogatások vonzzák az embereket, Görögországban pedig a szigetek felfedezése és a családi utazások iránt nő a kereslet, emellett az Ikos Resorts áll idén nyáron a kívánságlisták élén.

Srí Lanka visszaszerzi előkelő helyét a messzebbi úti célok listáján, és Thaiföld is visszakerült a térképre, köszönhetően többek között a Fehér Lótusz új évadának. Mauritius a pénztárcabarát luxust keresőket várja, és Dél-Afrika valamint India is jó ár-érték-arányt képvisel, miközben Namíbia is egyre inkább feltörekszik.

Thaiföld valóban az egyik legjobb úti cél, ha megfizethető luxusra vágyunk, de annyira nem is kell messzire mennünk.

(Forrás: Breaking Travel News, képek: Getty Images)

pénztárcabarát | megfizethető | luxus | árak | luxusutazás

FOLYTASD EZZEL

Ebben az európai városban hamarosan már a kiköltözés előtt kaphatunk lakást

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Wizz Air

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram