Close
PET-palackokból készülnek ezek az újrafelhasználható szájmaszkok

PET-palackokból készülnek ezek az újrafelhasználható szájmaszkok

A Petit Pli Beta mosható anyagú, innovatív szájmaszkot készített, melyet újrahasznosított műanyag palackokból állítottak elő. A maszk azonban nemcsak ezért különleges, hanem azért is, mert redőinek köszönhetően bármilyen arcformára tökéletesen illeszkedik. 

A Petit Pli korábban kizárólag gyermekek számára készített ruhaneműket, a pandémiára azonban ők is reagáltak, ráadásul nem is akárhogyan. Egy kifejezetten a felnőttek számára készült szájmaszkkal rukkoltak elő, melynek szabadalmaztatott technológiája igazán figyelemre méltó.

A PET-palackok újrahasznosításával készült eszköz jó válasz arra a jelenségre, mely szerint az egyszer használatos szájmaszkok nyomán drasztikusan megnőtt a műanyagszennyezés Európa-szerte.

A maszk kialakítása redős, így egyetlen mozdulattal az arcra és az orra illeszthető. A belsejébe varrt zseb lehetővé teszi azt is, hogy szűrő használatával viseljék. A maszk száz százalékban újrahasznosított poliészterből, négy színben készül, és mosógépben 30 Celsius-fokon tisztítható.

A Petit Pli célja, hogy csökkentse a ruhaipar által okozott hulladék- és műanyagszennyezést. Mindezt úgy próbálja meg, hogy nemcsak fenntartható ruhadarabokat állít elő, de csökkenti a hulladékokat is, miközben arra ösztönzi az embereket, hogy újrahasználható maszkok használatával előzzék meg, hogy az óceán fenekére kerülve az egyszer használatos maszkok évszázadokig károsítsák az élővilágot.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
A dizájn ikonjainak termékeire csaphatsz le kedvező áron a héten
Egy elképesztő végtelenített medencével írta be magát a rekordok könyvébe Dubaj
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom