Close
PET-palackokból készülnek ezek az újrafelhasználható szájmaszkok

PET-palackokból készülnek ezek az újrafelhasználható szájmaszkok

A Petit Pli Beta mosható anyagú, innovatív szájmaszkot készített, melyet újrahasznosított műanyag palackokból állítottak elő. A maszk azonban nemcsak ezért különleges, hanem azért is, mert redőinek köszönhetően bármilyen arcformára tökéletesen illeszkedik. 

A Petit Pli korábban kizárólag gyermekek számára készített ruhaneműket, a pandémiára azonban ők is reagáltak, ráadásul nem is akárhogyan. Egy kifejezetten a felnőttek számára készült szájmaszkkal rukkoltak elő, melynek szabadalmaztatott technológiája igazán figyelemre méltó.

A PET-palackok újrahasznosításával készült eszköz jó válasz arra a jelenségre, mely szerint az egyszer használatos szájmaszkok nyomán drasztikusan megnőtt a műanyagszennyezés Európa-szerte.

A maszk kialakítása redős, így egyetlen mozdulattal az arcra és az orra illeszthető. A belsejébe varrt zseb lehetővé teszi azt is, hogy szűrő használatával viseljék. A maszk száz százalékban újrahasznosított poliészterből, négy színben készül, és mosógépben 30 Celsius-fokon tisztítható.

A Petit Pli célja, hogy csökkentse a ruhaipar által okozott hulladék- és műanyagszennyezést. Mindezt úgy próbálja meg, hogy nemcsak fenntartható ruhadarabokat állít elő, de csökkenti a hulladékokat is, miközben arra ösztönzi az embereket, hogy újrahasználható maszkok használatával előzzék meg, hogy az óceán fenekére kerülve az egyszer használatos maszkok évszázadokig károsítsák az élővilágot.

Ez is érdekelhet:

újrahasznosítás | újrahasznosítható | fenntarthatóság | fenntartható | pet

FOLYTASD EZZEL

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram