Minden eddiginél több pezsgőt ittunk tavaly

A francia pezsgő exportja 2022-ben elérte 326 millió palackot, ami minden eddiginél magasabb eladást jelent.

A pezsgővásárlás 2022-ben először haladta meg a hatmilliárd eurót, ez pedig annak köszönhető, hogy a francia pezsgőházak exportja hatalmas növekedésnek indult. 2021-hez képest 1,6 százalékos emelkedést jelent mindez,

a teljes export pedig elérte a 326 millió palackot a Comité Champagne iparági szervezet adatai szerint.

A francia pezsgők valamivel több mint 57 százaléka, azaz 187,5 millió palack került külföldre tavaly, ami 2021-hez képest 1,4 százalékos emelkedést jelent.

A Comité Champagne szerint mindez annak köszönhető, hogy Champagne gyorsan túl tudott lendülni a 2020-as egészségügyi válság okozta sokkon, amit az okozott, hogy a globális kijárási tilalmak, a vendéglátóipari egységek zárva tartása drasztikusan visszavetette az eladásokat.

A szakmai szervezet azt is megjegyezte, hogy 2022 bőséges termést hozott,

az év mennyiségi és minőségi szempontból is erős volt,

így remek pezsgőkkel lehetett kielégíteni a megnövekedett igényeket. Bár még túl korai bármit is jósolni arról, mit hoz 2023, egy dolog biztos: a pezsgőipar emelt fővel veszi az új év új kihívásait is.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

alkohol | pezsgőfogyasztás | alkoholfogyasztás | pezsgő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom