A partitrükk bemutatása nem veszélytelen, csak megfelelő óvintézkedések mellett érdemes bemutatni.
A pezsgősüveg karddal való kinyitása rendkívül látványos, egyetlen gyors mozdulat és egy egész terem tör ki örömujjongásban. A szablya használata azonban veszélyes, hiszen az üveg hatalmas nyomás alatt áll, az eszköz pedig igen éles, így
otthoni körülmények között csak óvintézkedések mellett érdemes a partitrükköt bemutatni.
Gina Netisingha, a Seagate Hotel egyik vezetője több száz pezsgősüveget nyitott már ki kard segítségével pályafutása során, tanácsait pedig több mint ajánlott megfogadni.
1. Tartsuk hidegen a palackot, hiszen így az üveg nagyon törékennyé válik és csökken a palackban lévő nyomás is. A kardos trükk bemutatása előtt tegyük a pezsgőt három órára a hűtőbe, vagy helyezzük fejjel lefelé egy vödör jégbe, amíg a nyaka teljesen ki nem hűl.
2. Győződjünk meg arról, hogy az üveg csupasz, nem maradt rajta se fólia, se drótdarab. Ha ezt kipipáltuk, keressük meg a "varrását", azaz a palackon végigfutó vonalat. A legtisztább törés ugyanis ott érhető el, mivel a palack ott a leggyengébb.
3. Tartsuk megfelelően az üveget, ne helyezzük az ujjbegyeinket a penge útjába. Ha jobbkezesek vagyunk, a palackot a bal kezünkkel, alul tartsuk stabilan, állítsuk az üveget 45 fokos szögbe, a "varrással" felfelé.
4. Készüljünk fel az egyetlen, gyors mozdulatra. Ha minden jól sikerül, a nyak lerepül, a palack pedig pukkan.
Idén két magyar pezsgő is a világ legjobbjai közé került, ezek különlegessége, hogy kizárólag Tokajban szüretelt szőlőből készültek.
(Forrás: Thrillist, fotók: Getty)
szilveszter | használat | buli | pezsgő | kard
Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/roadster-16-promo.jpg)
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!