Sok utas csinálja ezt a beszállás előtt, miközben a pilóták meg utálják

Állítólag a pilóták egy része igencsak babonásnak mondható. Van egy gyakori tevékenység, ami az utasok körében népszerűnek számít, ők pedig nincsenek oda érte.

A felszállás előtti fotózkodásról van szó, amikor is az indulást megelőző percekben az utas szelfit készít, háttérben azzal a repülőgéppel, ami majd elrepíti a célállomásra. Bár ez sokak számára meglehetősen furcsának tűnhet, a pilóták közül állítólag többen hiszik, hogy a felszállás előtti fényképezkedés balszerencsét hoz – számol be a The Travel.

Dave Toomey, egy volt második világháborús pilóta visszaemlékezéséből kiderül, hogy egy korábbi pilótatársa nagyon is komolyan vette ezt a babonát.

"Egy nappal egy küldetés előtt egyszer megengedte, hogy fényképet készítsenek róla, aztán a gépét támadás érte, és ezt követően nagy nehézségek árán jutott csak vissza a bázisra" – mesélte Toomey az Air and Space Magazine-nak.

"Alig tudott egy működő motorral hazatérni. Ezután, ha valaki fényképet készített róla, aznap inkább nem repült.”

Egy másik furcsa babona szerint a pilóták egy része soha sem fütyül a repülőgépen, merthogy a fütyülés vonzza a rossz szellemeket. Az Egyesült Királyságban létezik egy hiedelem a „Hét Füttyös” néven ismert titokzatos szellemek egy csoportjáról, akik ugyancsak rossz ómennek számítanak.

Néhány pilóta és pilótanő beszélt a HuffPostnak arról, hogyan repülhetünk "okosabban",  valamint a tapasztalt szakemberek elárulták azt is, mit nem tennének meg soha utasként. Íme, öt tennivaló és tilalom, amit érdemes megjegyezni.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

repülés | balszerencse | babona | nem szeretik | pilóták

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom