Egy pilóta elmondta, mit kellene minden utasnak megvennie a repülőtéren még a felszállás előtt

Ha egy bizonyos dolgot nem viszünk magunkkal, akkor kevésbé lehet jó a repülés.

Jeanie Carter pilóta egy üveg vízre esküszik.

Mint az köztudott, a jelenlegi korlátozások miatt a magunkkal hozott vizet nem engedik át a biztonsági ellenőrzésen. Utána természetesen lehet vásárolni folyadékot a terminálon, amit viszont már felvihetünk a fedélzetre.

A pilótaként dolgozó Jeanie Carter elmondta, hogy mindig vesz legalább egy palackozott vizet, és aztán viszi magával a gépre, merthogy ott nem mindig jut.

– A kereskedelmi járatokon azt vettem észre, hogy bizonyos helyzetekben a személyzet nem tud frissítőt felszolgálni, mert vagy nagyon rövid a út, vagy turbulencia lép fel. Utóbbi esetében pedig nem túl biztonságos, ha a kocsikkal a folyosón állnak.

A pilóta azt javasolja, hogy a beszállás előtt vásároljunk vizet, vagy töltsünk fel egy újratölthető vizes palackot.

A légiutas-kísérők persze megkínálhatják a szomjas utast csapvízzel, de az nem mindig a legjobb minőségű, sőt egyesek óva intettek attól, hogy vizet kérjünk a repülőgépen, mert a tartályt, amelyben tartják, ritkán tisztítják.

Egy légikísérő elmondta, hogy számukra egyre bosszantóbb már, amikor az utasok azt kérik tőlük, töltsék újra a vizes palackjukat.  Ez többek között azért sem igazán lehetséges, mert csak bizonyos mennyiségű víz van a repülőn.

Egy pilóta elárulta, miket érdemes csinálni, ha félsz a repüléstől, ezt az öt másodperces biztonsági trükköt pdig minden utasnak tudnia kell, amikor felszáll a repülőre.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

tipp | fedélzet | utazás | repülés | pilóta | víz

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés