Egy pilóta elárulta, mit nem szabad enni és inni a fedélzeten

Paul Janowicz, a Delta tapasztalt pilótája szerint a kényelmes és gondtalan utazás érdekében ezekre érdemes odafigyelni.

„Az alkohol dehidratálhat, a repülés után pedig fáradtnak és bágyadtnak érezhetjük magunkat” – mondta. „Az utastérben fellépő nyomásváltozások miatt az ember hamarabb megérzi az alkohol hatását, ha a repülés alatt iszik, mint a földön.”

Felkerült a pilóta listájára a kávé is, mert „bár kellemes lehet a kora reggel induló járatokon, de a kávéban lévő koffein dehidratálja az embert az amúgy is száraz levegőjű kabinban” – tette hozzá. A szénsavas italokat ugyancsak érdemes kihagyni a gázok és a puffadás miatt, „különösen a gép emelkedése vagy süllyedése közben, leginkább a kabinban fellépő nyomásváltozások okán”.

A fűszeres ételek szintén gondot okozhatnak a több ezer méteres magasságban, hozzátéve, hogy ez vonatkozik a beszállás előtt elfogyasztott falatokra a is. „Általában a fedélzeti menük könnyűek, de én nem csomagolnék magamnak például fűszeres rágcsálnivalókat, mivel az gyomorpanaszokat okozhat a repülés közben”.

És végül, de nem utolsósorban a sült ételek „magasabb nátriumtartalma” kettős csapáshoz vezet: a kiszáradással együtt megjönnek a gázok és a puffadás is.

Rendre előjönnek olyan hibák, amikről nem is gondolnánk, milyen sokan és sokszor elkövetik, de van pár egyszerű módja repülés lehető legzökkenőmentesebbé tételének.

(Forrás: NY Post, fotók: Getty Images)

pilóta | utazás | tanács | enni | tipp

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom