Egy pilóta elárulta, mit nem szabad enni és inni a fedélzeten

Paul Janowicz, a Delta tapasztalt pilótája szerint a kényelmes és gondtalan utazás érdekében ezekre érdemes odafigyelni.

„Az alkohol dehidratálhat, a repülés után pedig fáradtnak és bágyadtnak érezhetjük magunkat” – mondta. „Az utastérben fellépő nyomásváltozások miatt az ember hamarabb megérzi az alkohol hatását, ha a repülés alatt iszik, mint a földön.”

Felkerült a pilóta listájára a kávé is, mert „bár kellemes lehet a kora reggel induló járatokon, de a kávéban lévő koffein dehidratálja az embert az amúgy is száraz levegőjű kabinban” – tette hozzá. A szénsavas italokat ugyancsak érdemes kihagyni a gázok és a puffadás miatt, „különösen a gép emelkedése vagy süllyedése közben, leginkább a kabinban fellépő nyomásváltozások okán”.

A fűszeres ételek szintén gondot okozhatnak a több ezer méteres magasságban, hozzátéve, hogy ez vonatkozik a beszállás előtt elfogyasztott falatokra a is. „Általában a fedélzeti menük könnyűek, de én nem csomagolnék magamnak például fűszeres rágcsálnivalókat, mivel az gyomorpanaszokat okozhat a repülés közben”.

És végül, de nem utolsósorban a sült ételek „magasabb nátriumtartalma” kettős csapáshoz vezet: a kiszáradással együtt megjönnek a gázok és a puffadás is.

Rendre előjönnek olyan hibák, amikről nem is gondolnánk, milyen sokan és sokszor elkövetik, de van pár egyszerű módja repülés lehető legzökkenőmentesebbé tételének.

(Forrás: NY Post, fotók: Getty Images)

inni | pilóta | enni | tanács | repülés

FOLYTASD EZZEL

Egy légiutas-kísérő elárulta a legbizarrabb dolgokat, amiket valaha az utasok mondtak neki

Újgenerációs luxus óceánjáró emeli új szintre a hajózás élményét

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram