Paul Janowicz, a Delta tapasztalt pilótája szerint a kényelmes és gondtalan utazás érdekében ezekre érdemes odafigyelni.
„Az alkohol dehidratálhat, a repülés után pedig fáradtnak és bágyadtnak érezhetjük magunkat” – mondta. „Az utastérben fellépő nyomásváltozások miatt az ember hamarabb megérzi az alkohol hatását, ha a repülés alatt iszik, mint a földön.”
Felkerült a pilóta listájára a kávé is, mert „bár kellemes lehet a kora reggel induló járatokon, de a kávéban lévő koffein dehidratálja az embert az amúgy is száraz levegőjű kabinban” – tette hozzá. A szénsavas italokat ugyancsak érdemes kihagyni a gázok és a puffadás miatt, „különösen a gép emelkedése vagy süllyedése közben, leginkább a kabinban fellépő nyomásváltozások okán”.
A fűszeres ételek szintén gondot okozhatnak a több ezer méteres magasságban, hozzátéve, hogy ez vonatkozik a beszállás előtt elfogyasztott falatokra a is. „Általában a fedélzeti menük könnyűek, de én nem csomagolnék magamnak például fűszeres rágcsálnivalókat, mivel az gyomorpanaszokat okozhat a repülés közben”.
És végül, de nem utolsósorban a sült ételek „magasabb nátriumtartalma” kettős csapáshoz vezet: a kiszáradással együtt megjönnek a gázok és a puffadás is.
Rendre előjönnek olyan hibák, amikről nem is gondolnánk, milyen sokan és sokszor elkövetik, de van pár egyszerű módja repülés lehető legzökkenőmentesebbé tételének.
(Forrás: NY Post, fotók: Getty Images)
tanács | utazás | repülés | tipp | nem ajánlott
Dubaj a multikulturális gasztronómia egyik fellegvára is
Öt dolog, amit mindenki tévesen gondol Ausztráliáról
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!