Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Edgardo Greco több mint egy évtizedig Paolo Dimitrio néven pizzaszakácsként élt Franciaországban - most elfogták.

2021 júliusában a Le Progrès francia újság cikket jelentetett meg a Caffé Rossini Ristorante megnyitásáról, Saint-Étienne-ben. A főcímben Paolo Dimitrio álmai éttermének megnyitását hangsúlyozták, kiemelve, hogy Dimitrio a séf és egyben a hely tulajdonosa a legjobb helyi alapanyagokból készíti a kiváló olasz fogásokat.

A Caffé Rossini azóta bezárt, Dimitriót pedig a napokban letartóztatták. Kiderült, hogy sem a neve, sem a foglalkozása nem stimmelt, ugyanis a férfi valójában

Edgardo Greco volt, a hírhedt 'Ndrangheta maffia tagja, aki 16 éve szökött meg az igazságszolgáltatás elől.

A férfit korábban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték egy rivális banda két testvér tagjának meggyilkolásáért, de még az 1990-es évek végén egy másik maffiózó meggyilkolásának kísérlete miatt is keresték. Csütörtökön egy összehangolt akció után a francia hatóságok tartóztatták le, az olasz nyomozók pedig megerősítették Greco személyazonosságát, amelyet DNS-vizsgálattal bizonyítottak.

Nem Greco az egyetlen maffiózó, aki egy étterem konyhájában akart új életet kezdeni. 2021-ben Salvatore Buzzi nyitott hamburgerezőt Róma külvárosában, az étlapon található fogásokat pedig a helyi Banda della Magliana bűnszervezet tagjairól nevezték el. A gyorsétteremben mindenki más összeget fizetett: a barátok, a rokonok és az ismerősök szimpla árat, az ügyészek a dupláját, a bírók pedig a háromszorosát. A burgerező nem volt hosszú életű, Buzzi pedig jelenleg is börtönben ül.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty, illusztráció)

pizza | pizzaszakács | olasz maffia | letartóztatás | maffia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom