Close
Egyetlen apró hiba, ami miatt könnyen elveszhet a poggyászod egy reptéri alkalmazott szerint

Egyetlen apró hiba, ami miatt könnyen elveszhet a poggyászod egy reptéri alkalmazott szerint

Az ember azt gondolhatja, hogy a bőröndön hagyott korábbi reptéri címkék illetve matricák nem okozhatnak túl nagy galibát. Ez azonban tévedés.

Az Ontario International Airport egyik dolgozója a TikTokon hívta fel a figyelmet arra, hogy ha korábbi légitársasági címkék is vannak a bőröndön, akkor előfordulhat, hogy véletlenül azt szkennelik be, és egy teljesen más úti célra repítik el a csomagot.

Sokan találták hasznosnak a tanácsot a kommentelők közül, és úgy tűnik, sokan nem tudták, hogy így működik a csomagszortírozás. Volt, aki megjegyezte, hogy eddig azt gondolta, a reptéri dolgozók leszedik a problémás címkéket, míg mások azt feltételezték, hogy a matricákon van lejárati dátum, ami után már nem érvényesek.

@flyontairport

Pro Tip: If you dont want your bags to get lost when traveling… remove old stickers from past trips off your luggage. #FlyONT #SoCalSoEasy

♬ Sunshine – WIRA

Az egyik hozzászóló szerint érdemes lenne ráírni a címkékre, hogy „utazás után eltávolítani”, mert egyáltalán nem köztudott, hogy a videóban említett balesetek simán megtörténhetnek.

Egy címkét viszont érdemes rajta hagyni a csomagon, azt, amelyiken a nevünk és az e-mail-címünk szerepel, így ha elveszne a poggyász, könnyebben beazonosítható. Vannak ugyanakkor azok is, akik a digitális nyomkövetőre esküssznek, ami sok találgatástól megkímélheti az embert, és könnyebben kézre kerítheti a poggyászt.

Érdemes lefotózni is a csomagot a becsekkolás előtt, ha pedig ilyen típusú bőrönddel utazol, alaposan nézz utána a szabályoknak.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

elveszett | poggyász | csomag | repülőtér | matrica

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram