Annyian akarnak tökéletes őszi fotót csinálni, hogy le kellett zárni az idilli kisvároshoz vezető utakat

A Woodstock közelében található vermonti Pomfret városának vezetése kénytelen volt több utat is lezárni a "magánterületekre irányuló rendkívüli turisztikai érdeklődés" miatt.

A gyönyörű, lombos fáiról ismert amerikai városka ebben a színekkel teli csodás időszakban általában a tökéletes őszi Instafotóra pályázó turisták kedvelt vadászterülete. Utóbbiaknak most nehezebb dolguk lesz, mert a hatóságok szeptember 23-tól október 15-ig betiltják a járműforgalmat a környéken.

"A lombhullató szezonban folyamatosan nőtt a forgalom ezen a területen az elmúlt évek során, ami jelentős biztonsági, környezeti, esztétikai és életminőségi problémákat okoz" – olvasható a közleményben.

A város Sleepy Hollow Farm nevű birtoka különösen népszerű az oda érkezők körében, akik azt remélik, ott megörökíthetik a tökéletes fotót.

Mi tagadás, a látványos dombok, a festményre passzoló parasztházak és a vibráló színek együttállása tényleg igazi mesebeli őszi kompozíciót ad.

Eric Duffy önkormányzati vezető elmondta, hogy szívesen látják a környéken a turistákat, de reméli, sokkal jobban tisztelik majd a magántulajdont. A megoldás érdekében tett lépések előtt a környék lakóival is egyeztettek.

– Vermont egyik vonzereje a lombokban rejlik, ezt mindannyian megértjük. Azt szeretnénk, hogy a látogatók értékeljék a különbséget egy magánház és egy közterület között. A Tom-hegytől kezdve  a Woodstock East End Parkig rengeteg olyan hely van még, ahol élvezhetik a nem mindennapi őszi látványt. Bánjanak úgy a másik otthonával, ahogyan azt szeretnék, hogy mások bánjanak az övékkel, ez egyfajta aranyszabály. És mi csak ennyit kérünk – zárta Eric Duffy.

Régebben, ha az ember kevésbé költségesen akart utazni, megvárta az őszt, amikor olcsóbbak lettek a repülőjegyek és a szállodák a nyári csúcsszezonhoz képest. De vajon mennyire igaz ez manapság is?

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

pomfret | hangulat | vermont | usa | instagram

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom