Close
Így flörtöl a beton a terméskővel a hegyek lábánál fekvő portugál tanyán

Így flörtöl a beton a terméskővel a hegyek lábánál fekvő portugál tanyán

A portugáliai Guardában, a Serra da Estrela hegység lábánál található az a 20. század közepén, gránitból készült parasztház, mely mellé Filipe Pina és David Bilo portugál építészek most egy betonból készült lakóházat terveztek.

Az új épület, mely a régi formáját tükrözi, szorosan amellé, a már meglévő teraszra épült. Három hálószoba, egy tágas nappali, egy étkező és egy konyha kapott benne helyet.

A belső betonmennyezet, a fehérre festett falak, a halvány fabútorok és a fehér függönyök visszafogott esztétikát képviselnek, a nyitott terű nappaliban felfüggesztett kandalló alapozza meg a pihenősarok hangulatát, a konyha felett pedig galériáról nyílik kilátás a hátsó kertre, ahol egy medence is található.

A fürdőszobát kék csempe és fekete kő díszíti, betonból kivágott ablakaiból szintén a növényekkel díszített udvarra látni.

Az új ház elkészültével a régi parasztházban felszabaduló helyet raktárként lehet használni a gazdaság működtetéséhez szükséges műszaki és egészségügyi felszerelések elhelyezéséhez.

Mint az építészek elmondták, a NaMora azt jelenti, Morában, ami a helyszín neve, ahol a ház áll, a másik jelentése viszont flört vagy randi arra utalva, hogy

az új betonfalak képletesen flörtölnek a gránitépülettel

tették hozzá az alkotók.

A beton különböző arcai mutatkoznak meg dzsungel és betondzsungel harmóniájában, és ebben a haiku-házban.

(Forrás: Dezeen, képek: Ivo Tavares/Dezeen)

terméskő | Casa NaMora | portugália | beton | tanya

FOLYTASD EZZEL

Ezerszeres az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább balatoni nyaralók közt

Luxusszállóként nyitott újra a legendás, magyar származású építész brutalista irodaháza

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom