Idén nyártól füstmentessé válnak a népszerű üdülőváros strandjai

A portugál kormány május 26-án terjesztette elő azt a törvényjavaslatot, amely több helyen, többek között a tengerpartokon, strandokon, folyó- és tópartokon is betiltaná a dohányzást.

A parlament még nem hagyta jóvá a javaslatot, de az algarvei Quarteira strandjain már bevezették a tilalmat, amit az ottani vállalkozók és a nyaralók többsége is örömmel fogadott.

A javaslat szerint október 23-tól tilos lesz a dohányzás többek között a középületek, például iskolák, egyetemek, kórházak és sportlétesítmények mellett, valamint az éttermek, bárok és kávézók előtt is.

Azok az éttermek, bárok és éjszakai szórakozóhelyek, amelyek rendelkeznek dohányzásra kijelölt, megfelelően elszigetelt helyiségekkel, 2030-ig fenntarthatják azokat.

Az eredeti tervek szerint 2025-től csak az engedéllyel rendelkező dohányboltok és reptéri üzletek árusíthatnak majd cigarettát és más dohánytermékeket, ami azt jelenti, hogy az automaták, bárok, éttermek és benzinkutak már nem kínálhatnak majd cigarettát.

Egy újabb módosítás szerint azonban egyes helyeken maradhatnak az automaták, és a benzinkutakon történő dohányárusítás tilalma is kikerült a javaslatból, mert sok helyen nincs más alternatíva a dohány megvásárlására. Portugáliában egy doboz cigaretta körülbelül öt euróba (1850 forintba) kerül, ami az egyik legalacsonyabb ár Nyugat-Európában.

Idén Spanyolország bizonyos területein is füstmentes övezeteket alakítottak ki, így várhatóan nem fognak akkora gondot okozni a cigarettacsikkek, mint általában.

(Forrás: Schengen Visa Info, Reuters, képek: Unsplash, Getty Images)

tilalom | cigaretta | portugália | tengerpart | algarve

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom