Nagyszerű hálókocsis vonatok kötik majd össze ezt a két fantasztikus európai várost

A hamarosan induló European Sleeper 2024-től minden eddiginél könnyebbé teszi, hogy Brüsszelből Prágába vonatozzunk.

Évek óta zajlik az európai éjszakai vonatutak újjáélesztésének folyamata, a cél az, hogy minden eddiginél kényelmesebb, környezetbarátabb és olcsóbb alternatívát nyújtsanak a vasúti társaságok a repülőgépekhez képest. A legújabb bejelentés szerint az European Sleeper

2024-ben elindítja hálókocsis vonatát Európa két kulturális központja, Brüsszel és Prága között.

Nemrégiben a cég Berlin és Brüsszel között indított hasonló járatot, amire villámgyorsan eladtak tízezer jgyet. Tulajdonképpen a Prágába vezető vonat ennek lesz a meghosszabbítása. Az út várhatóan körülbelül tizenöt órát vesz igénybe, a vonat pedig megáll majd

Antwerpenben, Rotterdamban, Amszterdamban és Berlinben, és Drezdában is mielőtt Prágába érkezik.

Ez azonban még nem minden. A brüsszeli Eurostarnak köszönhetően ugyanis egészen Londonig el lehet majd vonatozni. Ráadásul a társaság terve az, hogy a Brüsszel-Berlin közötti járatát a jelenlegi háromról heti hétre növelje. Az ambíciózus elképzelések szerint pedig 2025-től Amszterdamból Barcelonába is indítanak majd járatokat.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

vasúttársaság | prága | vonatút | éjszakai vonat | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom