Close
Rejtőzködésből csillagos ötöst kap ez a brazil faház

Rejtőzködésből csillagos ötöst kap ez a brazil faház

És nem véletlenül hívják Majomháznak.

Ennél jobban nem is lehetne elbújni, mint ez a brazil faház teszi Paraty erdejének sűrűjében. A Monkey House, azaz Majomház névre keresztelt nyaralót Marko Brajovic építész tervezte, hogy feleségével, két gyermekükkel, kutyusaikkal és olykor barátaikkal el tudjanak menekülni a járvány nyomasztó hangulatából az erdő mélyére. És nem azért hívják Majomháznak, mert egy majom fára mászó ügyessége kell a fák sűrűjében épült ház megközelítéséhez – pedig lehetne –, hanem azért, mert

a nyaralónál a legközelebbi szomszédok a kíváncsi csuklyásmajmok: egy kis majomcsalád él békésen a házikó mellett.

A háromszintes ház hatszor ötméteres területen fekszik a fák között, a kabinhoz pedig mély tónusú trópusi fát használtak. A beltérben helyi és japán bútorozást, enteriőrelemeket láthatunk – például a függönyöket helyi halászhálóból készítették –,

a teraszról és a szobákból pedig páratlanul szép a kilátás a karnyújtásnyira lévő fákra.

A házat a pandémia után szeretnék Airbnb-n is kiadni, szóval ha megtetszett, akkor mentsd el magadnak egy következő, járvány utáni nagy kalandra!

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a döngölt földfallal készült brazil ház, ez a svéd nyaraló, ami olyan szép, hogy nem is szabad dicsérni, ez az idilli környezetben épült, meseszép devoni otthon, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Rafael Medeiros & Gustavo Uemura) 

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom