Close
Ezt tanácsolják a szorongóknak azok, akik nem félnek a repüléstől

Ezt tanácsolják a szorongóknak azok, akik nem félnek a repüléstől

Valaki nemrég megkérdezte a Reddit utazóit, hogyan lehet enyhíteni a repüléssel kapcsolatos stresszt. A bejegyzéshez rengeteg segítő szándékú komment érkezett.

Mint írta, sokáig azt hitte, hogy a repülőutakon mindenki szorong egy kicsit. Aztán a reptéren elkapott beszélgetésekből kiderült, hogy mások például simán tudnak aludni a gépen, és nem esnek pánikba a turbulenciában sem. Akkor jött rá, hogy valószínűleg ő az, aki az átlagosnál egy kicsit talán szorongóbb alkat.

Az egyik legnépszerűbb hozzászóló több repülést tanácsolt. Mint írta, így előbb-utóbb rutinná, szinte már unalmassá válik a repülés. Ez jó módja annak, hogy az ember szembenézzen a félelmeivel.

Egy másik szintén népszerű megközelítés a jó öreg statisztikai alapú: „Csak gondolj arra, hogy a repülés biztonságosabb, mint a busz vagy az autó” olvasható egy másik kommentben, amelyre rögtön érkeztek is a válaszok: „Én arra szoktam gondolni, hogy mennyi járat indul egy napon egy repülőtérről a világ bármely pontján, hogy mennyi géppel történik baleset, és, hogy az enyém is egy lehet ezek közül. Aztán mindezt összevetem azzal, hogy vezetés közben mennyi balesetközeli helyzetet látok, és mennyiről hallok a hírekben. Akkor rájövök, hogy sokkal nagyobb biztonságban vagyok a levegőben, mint a többi őrült között, akikkel egy úton osztozom.”

Volt, aki rámutatott, hogy a repülők jól kezelik a turbulenciát, és akár megnyugtató lehet ebben a témában olvasgatni is. Végül, az is segíthet, ha az ember kiszabadul egy kicsit a saját fejéből és körülnéz: vet egy pillantást például az utaskísérőkre, akik teljes nyugalomban végzik a munkájukat, ami kétféleképpen is segíthet a szorongásoldásban. Egyrészt, az ember ráhangolódhat erre a hozzáállásra, és sokkal nyugodtabbnak érezheti magát, másrészt tudhatja, hogyha ők nyugodtak, akkor nincs miért aggódni.

Egy pilóta elárulta, miket érdemes csinálni, ha félsz a repüléstől, és ez a nyolc tipp is segíthet, hogy legyőzd a szorongást.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

szorongás | félelem | repülőgép | szorongásoldás | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram