Ezt tanácsolják a szorongóknak azok, akik nem félnek a repüléstől

Valaki nemrég megkérdezte a Reddit utazóit, hogyan lehet enyhíteni a repüléssel kapcsolatos stresszt. A bejegyzéshez rengeteg segítő szándékú komment érkezett.

Mint írta, sokáig azt hitte, hogy a repülőutakon mindenki szorong egy kicsit. Aztán a reptéren elkapott beszélgetésekből kiderült, hogy mások például simán tudnak aludni a gépen, és nem esnek pánikba a turbulenciában sem. Akkor jött rá, hogy valószínűleg ő az, aki az átlagosnál egy kicsit talán szorongóbb alkat.

Az egyik legnépszerűbb hozzászóló több repülést tanácsolt. Mint írta, így előbb-utóbb rutinná, szinte már unalmassá válik a repülés. Ez jó módja annak, hogy az ember szembenézzen a félelmeivel.

Egy másik szintén népszerű megközelítés a jó öreg statisztikai alapú: "Csak gondolj arra, hogy a repülés biztonságosabb, mint a busz vagy az autó" olvasható egy másik kommentben, amelyre rögtön érkeztek is a válaszok: "Én arra szoktam gondolni, hogy mennyi járat indul egy napon egy repülőtérről a világ bármely pontján, hogy mennyi géppel történik baleset, és, hogy az enyém is egy lehet ezek közül. Aztán mindezt összevetem azzal, hogy vezetés közben mennyi balesetközeli helyzetet látok, és mennyiről hallok a hírekben. Akkor rájövök, hogy sokkal nagyobb biztonságban vagyok a levegőben, mint a többi őrült között, akikkel egy úton osztozom."

Volt, aki rámutatott, hogy a repülők jól kezelik a turbulenciát, és akár megnyugtató lehet ebben a témában olvasgatni is. Végül, az is segíthet, ha az ember kiszabadul egy kicsit a saját fejéből és körülnéz: vet egy pillantást például az utaskísérőkre, akik teljes nyugalomban végzik a munkájukat, ami kétféleképpen is segíthet a szorongásoldásban. Egyrészt, az ember ráhangolódhat erre a hozzáállásra, és sokkal nyugodtabbnak érezheti magát, másrészt tudhatja, hogyha ők nyugodtak, akkor nincs miért aggódni.

Egy pilóta elárulta, miket érdemes csinálni, ha félsz a repüléstől, és ez a nyolc tipp is segíthet, hogy legyőzd a szorongást.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

szorongás | félelem | repülőgép | repülés | szorongásoldás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom