Close
A légitársaságok könnyen megoldhatnák ezt a kellemetlenséget, miért nem teszik?

A légitársaságok könnyen megoldhatnák ezt a kellemetlenséget, miért nem teszik?

Prioritásnak kellene lennie.

Sokak szerint a repülőkön a tálca és az ablakok adják a legkoszosabb felületeket, a Matador Network szerzője azonban rávilágít arra, hogy van valami, ami még ezeknél is több baktériumot és adott esetben vírust rejt. Ez pedig nem más, mint a szemetes a mosdóban.

Mint írja, az emberek többségét valószínűleg kevésbé taszítja az a gondolat, hogy a tálcáról egyen, mint az, hogy hozzáérjen a szemeteshez. “Minden bizonnyal a legtöbb utas úgy jár el ezekkel a kukákkal, ahogyan én. Megmosom a kezem, majd veszek egy papírtörlőt, amivel megtörlöm. Ugyanezzel a papírtörlővel lehúzom a vécét és kinyitom a fürdőszobaajtó reteszét, majd óvatosan megnyomom a szemetes irtózatos fedelét, és megpróbálom a lehető leggyorsabban beledobni a szemetet, ami nem mindig sikerül a legjobban” – írja le élményeit a szerző, majd felteszi a kérdést:

„Mégis hogyan gondolhatja valaki, hogy a kézzel nyitható szemetes járható út?

„Ha meg kell érinteni a szemetes fedelét, az olyan, mintha csak egy marék hulladékot fognánk meg“.

„Minden tervezőnél és a légitársaságnál elsődleges szempontnak kellene lennie, hogy a mosóban a lehető legkevesebb felületet kelljen megérinteni: a vécétető magától nyíljon és csukódjon, a kagylóban automatikus öblítés működjön, legyen a csap és a szappanadagoló is mozgásérzékelős, és persze lehessen lábbal nyitni a szemeteseket” – folytatja.

Mint írja, ő még sosem találkozott lábbal nyitható kukával a repülőn, de hallotta, hogy néhány légitársaságnál vannak ilyenek, például a Dreamlinereken és az A330-asokon, a Turkish Airlines-nál, a Saudiánál és az Etihadnál. Úgy véli, ennek a megoldásnak mindenhol alapnak kellene lennie.

A repülőkről ugyanakkor nemcsak a lábbal nyitható szemetest hiányolhatja az ember, hanem valami mást is. Ha pedig szeretnénk elkerülni a fertőzéseket, akkor gondosan érdemes ülőhelyet választanunk.

(Forrás: Matador Network, képek: Getty Images, Unsplash)

 

repülő | szemetes | kosz | higiénia | mosdó

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom