Close
A légitársaságok könnyen megoldhatnák ezt a kellemetlenséget, miért nem teszik?

A légitársaságok könnyen megoldhatnák ezt a kellemetlenséget, miért nem teszik?

Prioritásnak kellene lennie.

Sokak szerint a repülőkön a tálca és az ablakok adják a legkoszosabb felületeket, a Matador Network szerzője azonban rávilágít arra, hogy van valami, ami még ezeknél is több baktériumot és adott esetben vírust rejt. Ez pedig nem más, mint a szemetes a mosdóban.

Mint írja, az emberek többségét valószínűleg kevésbé taszítja az a gondolat, hogy a tálcáról egyen, mint az, hogy hozzáérjen a szemeteshez. “Minden bizonnyal a legtöbb utas úgy jár el ezekkel a kukákkal, ahogyan én. Megmosom a kezem, majd veszek egy papírtörlőt, amivel megtörlöm. Ugyanezzel a papírtörlővel lehúzom a vécét és kinyitom a fürdőszobaajtó reteszét, majd óvatosan megnyomom a szemetes irtózatos fedelét, és megpróbálom a lehető leggyorsabban beledobni a szemetet, ami nem mindig sikerül a legjobban” – írja le élményeit a szerző, majd felteszi a kérdést:

„Mégis hogyan gondolhatja valaki, hogy a kézzel nyitható szemetes járható út?

“Ha meg kell érinteni a szemetes fedelét, az olyan, mintha csak egy marék hulladékot fognánk meg“.

“Minden tervezőnél és a légitársaságnál elsődleges szempontnak kellene lennie, hogy a mosóban a lehető legkevesebb felületet kelljen megérinteni: a vécétető magától nyíljon és csukódjon, a kagylóban automatikus öblítés működjön, legyen a csap és a szappanadagoló is mozgásérzékelős, és persze lehessen lábbal nyitni a szemeteseket” – folytatja.

Mint írja, ő még sosem találkozott lábbal nyitható kukával a repülőn, de hallotta, hogy néhány légitársaságnál vannak ilyenek, például a Dreamlinereken és az A330-asokon, a Turkish Airlines-nál, a Saudiánál és az Etihadnál. Úgy véli, ennek a megoldásnak mindenhol alapnak kellene lennie.

A repülőkről ugyanakkor nemcsak a lábbal nyitható szemetest hiányolhatja az ember, hanem valami mást is. Ha pedig szeretnénk elkerülni a fertőzéseket, akkor gondosan érdemes ülőhelyet választanunk.

(Forrás: Matador Network, képek: Getty Images, Unsplash)

 

higiénia | repülő | mosdó | kosz | szemetes

FOLYTASD EZZEL

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram