Close
Hatalmas szerencséjük volt a Reykjavíkból Manchesterbe tartó gép utasainak

Hatalmas szerencséjük volt a Reykjavíkból Manchesterbe tartó gép utasainak

Ritka látványban lehetett részük az easyJet utasainak hétfőn, amikor madártávlatból pillanthatták meg a sarki fényt.

A gép pilótája pedig elsötétítte a kabint, és tett egy 360 fokos fordulatot, hogy biztosan minden utas tanúja legyen a csodálatos jelenségnek, amely ott vált láthatóvá, ahol feloszlott a felhőzet.

Az utasok persze nem győztek fotózni, és a képeikből a Twitterre is jutott bőven. Mint az egyik utas, Adam Groves elmondta, félig-meddig számítottak rá, hogy sikerül elcsípniük a fényt a vakációjuk alatt, mert az előrejelzések szerint nagy esély volt a megjelenésére, de a felhős idő miatt Izlandon nem láthatták.

 

Félúton járhattunk, amikor a pilóta lekapcsolta a világítást, és akkor a bal oldali ablakoknál felbukkantak a fények. Mi a jobb oldalon ültünk, de két-három perc múlva a gép 360 fokban megfordult, így mindenki láthatta“

– mesélte a férfi.

A FlightRadar24 szintén kiposztolta a képet, amin megörökítették az óceán felett leírt hurkot. Az egyik kommentelő megkérdezte, hogy az ilyesmihez kell-e engedélyt kérni, vagy ez csak a pilóta döntése, mire az oldal azt válaszolta, hogy a biztonság kedvéért a pilóták bejelentik a légiirányításnak, hogy mire készülnek.

Hatalmas élmény lehet repülőről látni a sarki fényt, de mi kiegyeznénk azzal is, ha a vonatablakból pillantanánk meg. Addig is nézegethetjük ezeket a díjnyertes fotókat a sarki fény tavalyi legszebb felbukkanásairól.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

repülő | rejkjavik | északi fény | manchester | sarki fény

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram