Close
Az elegáns hotellánc első szuperjachtján mi is szívesen ringatóznánk bele az őszbe

Az elegáns hotellánc első szuperjachtján mi is szívesen ringatóznánk bele az őszbe

Kétszintes loftok, a padlótól a plafonig érő ablakok, saját erkélyek és magas mennyezet – az ultraluxus rezidenciák jellemzői várják azokat, akik felszállnak a Ritz-Carlton Yacht Collection első hajójára, az Evrimára, amely – több mint két évnyi halasztás után – októberben indul első útjára a Földközi-tengeren.

A mintegy 190 méter hosszú Evrima 149 tágas lakosztállyal rendelkezik, melyek a Ritz-Carlton szobáira emlékeztetnek. De nemcsak a lakosztályok lesznek exkluzívak, hanem a fedélzeti élmények is: a S.E.A névre keresztelt étteremben Sven Elverfeld séf vezetésével európai kóstolómenüvel kedveskednek a vendégeknek, akik a gasztronómiai élvezetek mellett gyógyfürdőben is töltődhetnek és különböző wellnesskezeléseket vehetnek igénybe, miközben a tengerre nyíló kilátásban gyönyörködnek.

A Földközi-tengeren kívül indulnak majd hét- és tíznapos utak a Karib-térségben és Dél-Amerikában,  melyek során az utazók a partmenti városokat is felfedezhetik helyi idegenvezetők segítségével: Horvátországban például szarvasgomba-gyűjtés tartozik a programpontok közé, míg Barcelonában a Picasso Múzeumot fedezhetik fel, a francia Riviérán pedig veterán autóban suhanhatnak.

Ami az árakat illeti:

az október 15-én Barcelonából induló, hétnapos útra 7100 dollárnál (2 millió 712 ezer forintnál) kezdődnek a jegyek,

míg egy decemberben Barbadosról induló, szintén egyhetes karibi utazásra már személyenként 5100 dollárért (1 millió 948 ezer forinttól) fel lehet szállni.

Eközben az Evrima mellett már készül a cég következő két szuperjachtja is a francia Chantiers de l’Atlantique hajógyárban, az Ilma és a Luminara, amelyek 2024-ben és 2025-ben indulnak útjukra. Egyenként több mint kétszáz, saját terasszal rendelkező lakosztály kap majd rajtuk helyet, a külső és belső dizájnon pedig a londoni AD Associates és a finn Aivan dolgozik.

Körbehajóznád az olasz és horvát partokat a világ legnagyobb luxusjachtján? Most megteheted! Ha pedig a hajózás aranykorba vitorláznál, a világhírű századelős jacht replikáját érdemes keresned.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Francisco Martin/Travel and Leisure)

Ritz-Carlton | szuperjacht | The Ritz-Carlton Yacht Collection

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram