Close
Saját múzeumi részleget kapott Olaszországban a motorcsónakok Ferrarija

Saját múzeumi részleget kapott Olaszországban a motorcsónakok Ferrarija

Hét vintázs példányt mutatnak meg a világ leghíresebb motorcsónakjából a csodálatos Comói-tó mellett.

A Riva Yachts az olaszországi Pianello del Larióban található MBL Lake Como International Museum of Vintage Boats-ban alakított ki új kiállítótermet a legendás márkának. Vélhetően azért arrafelé, mert a vintázs Rivák egyik legkomolyabb gyűjteményét a Comói-tó környékén találjuk. Az ikonikus talján szépségből jó néhány példány csíphető még el a Garda-tónál, illetve az Iseo-tónál is – utóbbi pluszban azért nevezetes, mert 1995-ig Sarnicóban gyártották a fából készült motorcsónakokat. A Riva üvegszálas hajóit manapság ugyanebben az üzemben, valamint az olaszországi La Speziában rakja össze a Ferretti csoport.

Mint tudjuk, az olaszok szeretnek stílusosan közlekedni – a vízen is. Nem lehetett kérdés, hogy meg kellett alkotniuk azt az elegáns eszközt, ami a Ferrari tengeri megfelelője, és százszázalékosan sugározza magából az erőlködés nélküli könnyedséget, a sprezzaturát, a dolce vitát, és azt a semmihez sem hasonlítható, irigylésre méltó magabiztosságot, ami bele van kódolva az olasz néplélek DNS-ébe. Ez a vízi eszköz volt a türkizkék hullámokon sikló olaszság kvintesszenciája, amit úgy neveznek: Riva Aquarama.

Bár maga a cég saját születését 1842-re teszi, világhírnévre csak százhúsz évvel később, a hatvanas években tett szert, méghozzá az Aquarama típusnak köszönhetően. Ezt a hajót Carlo Riva tervezte, és 1962-ben debütált a nagyközönség előtt. A modellt a “Nap, tenger, Joie de Vivre” szlogennel kezdték árulni, és hamarosan az elit egyik státuszszimbóluma lett: sok más híresség mellett Brigitte Bardot, Richard Burton, Sean Connery, Sophia Loren és III. Rainier monacói herceg is vásárolt magának egyet. A modell jelentőségét jól érzékelteti az, amit Alberto Galassi, a Ferretti csoport mogulja mondott, miszerint a jachtok történetét két időszakra lehet bontani: a Carlo Riva előtti, és a Carlo Riva utáni érára.

A Paolo Albano építész és a Riva tervezői által megalkotott kb. 300 négyzetméteres kiállítóterem történelmi megközelítést alkalmazva az 1930-as évektől kezdve mutatja be a márka “La Dolce Vita” fénykorán át az 1960-as és 70-es évekig azt a korszakot, amikor a Riva Aquaramák, az Aristonok és Floridák a világ legtekintélyesebb versenyhajóinak számítottak. Ha már történelem, a Riva tavaly kiadott egy Riva a filmekben című könyvet, ami azt a több mint ötven filmet mutatja be, amelyekben Riva-hajót használtak kellékként.

Az Egyesült Államokban a Lake Tahoe vált a régi Rivák fő gyűjtőhelyévé. “Az első út hihetetlen volt vele. Le sem tudtam venni a kezemet a kormányról” – mondja Jeff Peterson, egy Aquarama Portofino tulajdonosa.

Peterson szerint a szépség, a vezethetőség és a kényelem kombinációja teszi az Aquaramát az ikonikus járgánnyá.

Az Olaszországban megtekinthető gyűjteményben szerepel egy, az 1930-as években gyártott HaLu, amely valószínűleg az egyik legrégebbi és legjobb állapotban fennmaradt vintzs Riva a világon. Két Riva Series R modell is látható a kiállításon, melyek az első kis gyártósorról származnak. Megcsodálható még egy ritka, Guzzi motorokkal felszerelt versenygép is, továbbá egy Carlo Riva felügyelete alatt épített, különleges kárpitozású Riva Florida.

A kiállítás kísérőprogramjai közül kiemelkedik a történelmi idővonal, amelyen a hajótestek gyártásához használt hagyományos formák sorozata látható, továbbá meg lehet nézni a Riva a filmben című rövidfilmet is, amelyet a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutattak be.

A Riva motorcsónakjai manapság gyűjtői daraboknak számítanak, értékük évről évre növekszik. Egy 1965-ös Aquarama Supert például 2010-ben 750 ezer dollárért vittek el a Mecum aukcióján, egy évvel később pedig a Sony Corp. tulajdonában lévő egyik utolsó Aquarama Special 995 ezer dollárért kelt el.

“Az emberek a tradíció miatt vesznek Rivát. Ez olyan, mintha az ember megvenne egy mítoszt. Ha van egy ilyen hajód, egy család, egy törzs részévé válsz” – a Riva történetét korábban itt írtuk meg.

(Forrás: Robb Report, fotók: Riva Yachts)

FOLYTASD EZZEL
Eladó az a vagány Porsche, amivel Robert Redford hódított
Monte-Carlo ihlette ezt a cseh autóremeket
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom