Close
Hamarosan olcsóbban mobilozhatunk néhány európai országban

Hamarosan olcsóbban mobilozhatunk néhány európai országban

Megállapodást írtak alá az Európai Unióban és a nyugat-balkáni országokban tevékenykedő mobilszolgáltatók képviselői arról, hogy a két térség közti roamingdíjakat fokozatosan eltörlik.

Az EU-tagállamok és a nyugat-balkáni országok, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Szerbia, Montenegró és Koszovó állam- és kormányfőinek találkozóját közvetlenül megelőző aláírási ceremónián az EU központi intézményeinek vezetői és a házigazda Edi Rama albán miniszterelnök is jelen volt.

Kotor

A díjak csökkentése jövő októbertől kezdődik, és a tervek szerint 2027-re fejeződik be.

A nyugat-balkáni térség országai egymás között már korábban döntöttek a roamingdíjak eltörléséről.

Az említett országok az Unióhoz való csatlakozási folyamat különböző szintjénél tartanak: közülük többen már a csatlakozási tárgyalásokat is megkezdték, Szerbia és Montenegró pedig már több tárgyalási fejezetet le is zárt. Vjosa Osmani-Sabriu koszovói elnök a csúcsra érkezve jelentette be, hogy Pristina még az idén benyújtja uniós csatlakozási kérelmét.

A balkáni úti célok közül Montenegró az egyik legnépszerűbb, amit  mindazoknak ajánl a lakóautóval túrázó magyar pár, akik belekóstolnának a balkáni életérzésbe, de azért nem szakadnának el teljesen az Európában megszokott, rendezett viszonyoktól. Ha pedig otthon merülnél el egy kicsit az életérzésben, akkor ezt a három ételt kóstold meg!

(Forrás: MTI, képek: Unsplash)

roaming | mobil | roamingdíj

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram