Close
Alighanem ez a jacht lesz a kényelmes kaland szinonímája

Alighanem ez a jacht lesz a kényelmes kaland szinonímája

A robusztus külső nem minden esetben rejt ridegséget, amint ennek a szuperjachtnak a példája is mutatja.

Jöhettünk volna akár a nevével is, merthogy Rocknak keresztelték a holland Vripack felfedezőhajóját, ami kívülről elég masszívnak és félelmetesnek tűnik, ha viszont a fedélzetén pihenve vizsgáljuk meg a dolgot, máris megváltozik róla a véleményünk.

A koncepció szerint ugyanis – szembemenve a jachttrendekkel – a külső megjelenés helyett inkább az enteriőrre fókuszáltak a hajó tervezői, aminek eredményeképp a hasonló kategóriájú átlag jachtokéhoz képest 44%-kal nagyobb belső térrel és 49%-kal több nyitott térrel rendelkező hajót lakottak.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a 2018-as Cannes Boat Show-n bemutatkozott jacht valamennyi kabinját úgy alakították ki, hogy mindegyikből tökéletes rálátásunk legyen a minket minden oldalról körbeölelő hullámokra,

egy nyílt vízi felfedezőútnál pedig ennél hasznosabb funkció nem is nagyon kell.

A kényelmes kanapékkal és fotelekkel felszerelt szalonban ücsörögve érezhetjük át igazán, mit jelent egy ilyen hajóval belevágni egy komfortos óceáni kalandba. Persze a hatalmas ablakokkal dekorált ebédlőben és a száznyolcvan fokos panorámával bíró privát teraszos kabinban sem panaszkodhatunk a látványra – ez utóbbit bátran mondhatjuk a jacht vitathatatlanul legjobb részének.

Odabent főként a megnyugtató, nyárias színárnyalatok uralkodnak és nem csupán a falak, hanem a bútorok is nagyrészt világosban pompáznak,

az említett szalon például olyannak tűnik, mint egy elegáns belvárosi stúdiólakás.

A huszonnégy méter hosszú hajón a hálószobák és a kötelező elemként beiktatott napozóterasz mellett pezsgőfürdő segít kiélvezni az élet minden pillanatát. Két, ezer lóerős Caterpillar C12-es motor hajtja a gépezetet, amely háromezer tengeri mérföldes hatótávolsággal büszkélkedhet. Maximális sebessége tizenhat csomó (kb. 30 km/h), a kellemes vízi cirkálást tizenkét csomóval végzi.

Eddig egyetlen darab készült belőle (gyorsan gazdára is lelt), a második gyártása jelenleg is zajlik.

(Fotók: Vripack)

hajó | tágas | fedélzet | vripack | világos

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram