Close
Kilőnek Európába az olaszok Piros nyilai

Kilőnek Európába az olaszok Piros nyilai

Az óránként akár háromszáz kilométeres sebességgel is hasító Frecciarossával szinte bármely olasz városból igen gyorsan eljuthatunk egy másikba. Hamarosan azonban a Piros nyilak előtt már az országhatár sem jelent majd akadályt.

Milánóból Lyonon át már elutazhatunk Párizsba az olasz vasúttal, és tavaly ősztől Spanyolországban is találkozhatunk vele Madrid, Valencia és Cuenca valamint Madrid, Barcelona és Zaragoza között, idén március 31-től a szolgáltatás Sevillát, Malagát, Antequerát és Cordobát is érinti, amelyekhez június 2-tól Alicante és Albacete is csatlakozik.

Alicante

De az olasz vonat itt még nem áll meg, mert hamarosan Németországba, azon belül pedig Münchenbe is elrepíti az utasokat.

Róma és München között naponta közlekedő, nagysebességű Frecciarossával lehet majd utazni Firenze, Verona, Rovereto, Bologna, Trento, Bolzano, Brennero és Innsbruck érintésével,

de Milánóból is közvetlen vonat indul Münchenbe bresciai, veronai, bolzanói, brennerói és innsbrucki megállókkal, az utakat pedig később akár Berlinig is meghosszabbíthatják.

A Milánói Központi Pályaudvar

Ez a vállalkozás az Európai Bizottság finanszírozásával jön létre, amely tíz olyan új, kísérleti vasúti projektet támogat, amely két vagy több európai ország között teremt vasúti összeköttetést.

A nyártól új hálókocsis vonatokkal juthatunk el az olasz Adria-partra Bécsből, de emellett számos jó kis vonatutat kipróbálhatunk az idén.

(Forrás: Corriere, Trenitalia, FS News, képek: Getty Images)

milánó | olaszország | vonat | münchen | párizs

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom