Így kerülheted el a ruházatodra vonatkozó esetleges furcsa pillantásokat az egyik legnépszerűbb városban

Egy több ikonikus épület öltözködési szabályainak megsértése miatt tetten ért ausztrál turista figyelmeztette a Rómába utazókat, hogy alaposan gondolják át, milyen ruhát vesznek fel az örök város egyes pontjain.

A 26 éves Jacki Hodge a TikTok-on közzétett videójában megmutatott egy képet arról a fehér nyári ruháról, amelyet az olasz főváros ókori látnivalóinak felfedezésekor viselt.

– Nem villanhatnak ki a vállak és a mellek, nem lehet rajtad mélyen kivágott és hát nélküli ruha sem – mondta Hodge. Bár a ruhája "remekül mutatott a fotókon", megtagadták tőle a belépést a Pantheonba, a Vatikánba és a Purgatórium Múzeumba is. A Pantheonnál konkrétan azt mondták neki, hogy 'nem, fáradjon ki', mivel nem volt nála a kérdéses részeket eltakaró ruhadarab.

A jövőbeli hasonló esetek elkerülése érdekében azt tanácsolja, hogy csomagoljunk el sálat vagy vékonyabb kabátot, illetve olyan ruhát vegyünk fel, ami biztosan eltakarja a térdeket.

Legyünk tudatosak és öltözzünk megfelelően, felejtsük el a sokat mutató topokat és a rövidnadrágokat, ha el akarjuk kerülni a "furcsa pillantásokat", és nem akarjuk megkockáztatni, hogy megtagadják a belépést bizonyos helyekre.

A videó egyébként nagyot ment: néhányan megköszönték Hodge-nak a tippeket, mondván "erre soha nem gondoltam volna!", míg mások megdöbbentek az "alapvető utánajárás" és a "józan ész" hiánya miatt.

Az elmúlt években számos olasz régió keményen fellépett a tiszteletlen és bomlasztó turisták viselkedése ellen. Massimo Coppola, Sorrento polgármestere 2022-ben 500 euróig terjedő bírságot vezetett be azokra a szabálysértőkre, akik póló nélkül vagy "illetlenül" bikinibe öltözve sétálnak a népszerű tengerparti városban.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

öltözködés | büntetés | róma | dress code | pantheon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom