Close
Így kerülheted el a ruházatodra vonatkozó esetleges furcsa pillantásokat az egyik legnépszerűbb városban

Így kerülheted el a ruházatodra vonatkozó esetleges furcsa pillantásokat az egyik legnépszerűbb városban

Egy több ikonikus épület öltözködési szabályainak megsértése miatt tetten ért ausztrál turista figyelmeztette a Rómába utazókat, hogy alaposan gondolják át, milyen ruhát vesznek fel az örök város egyes pontjain.

A 26 éves Jacki Hodge a TikTok-on közzétett videójában megmutatott egy képet arról a fehér nyári ruháról, amelyet az olasz főváros ókori látnivalóinak felfedezésekor viselt.

– Nem villanhatnak ki a vállak és a mellek, nem lehet rajtad mélyen kivágott és hát nélküli ruha sem – mondta Hodge. Bár a ruhája „remekül mutatott a fotókon”, megtagadták tőle a belépést a Pantheonba, a Vatikánba és a Purgatórium Múzeumba is. A Pantheonnál konkrétan azt mondták neki, hogy ‘nem, fáradjon ki’, mivel nem volt nála a kérdéses részeket eltakaró ruhadarab.

A jövőbeli hasonló esetek elkerülése érdekében azt tanácsolja, hogy csomagoljunk el sálat vagy vékonyabb kabátot, illetve olyan ruhát vegyünk fel, ami biztosan eltakarja a térdeket.

Legyünk tudatosak és öltözzünk megfelelően, felejtsük el a sokat mutató topokat és a rövidnadrágokat, ha el akarjuk kerülni a „furcsa pillantásokat”, és nem akarjuk megkockáztatni, hogy megtagadják a belépést bizonyos helyekre.

A videó egyébként nagyot ment: néhányan megköszönték Hodge-nak a tippeket, mondván „erre soha nem gondoltam volna!”, míg mások megdöbbentek az „alapvető utánajárás” és a „józan ész” hiánya miatt.

Az elmúlt években számos olasz régió keményen fellépett a tiszteletlen és bomlasztó turisták viselkedése ellen. Massimo Coppola, Sorrento polgármestere 2022-ben 500 euróig terjedő bírságot vezetett be azokra a szabálysértőkre, akik póló nélkül vagy „illetlenül” bikinibe öltözve sétálnak a népszerű tengerparti városban.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

pantheon | róma | öltözködés | olaszország | kitiltás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram