Close
Az új polgármesteri intézkedéseknek köszönhetően Róma végre fellélegezhet

Az új polgármesteri intézkedéseknek köszönhetően Róma végre fellélegezhet

Az olasz főváros nem bírja jól a fapados társaságokkal érkező turistaáradatot, és sajnos a városvezetés sem volt eddig túlságosan következetes. Pár rendkívüli intézkedést már bevezettek, de most újabb szabályokat hoztak, ami sokat segít majd abban, hogy a város visszanyerje régi báját.

Az ajándékos standokat például kitiltják a főbb nevezetességek mellől, amivel nem csak a városkép javul, de a lokálpatrióták közérzete is. Tényleg elkeserítő, ahogy ezekkel a színvonaltalan kioszkokkal mindent elcsúfítanak, és nem törődvén a történelmi jelentőséggel, kihasználják a város minden négyzetméterét.

Virginia Raggi, Róma főpolgármestere már megkezdte a takarítást, tizenhét ilyen kioszkot el is tüntettek a legfontosabb látnivalók, terek, épületek környékéről: nincs több Ferenc pápás párna és Donald Trump-os bögre a Piazza Navonán, a Colosseumnál, a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőn sem.

Mindemellett a szintén nagyon demoralizáló és idegesítő mozgóárusokra is büntetések várnak, ha vegzálják a járókelőket, étteremben étkezőket és sorban állókat az esernyőikkel, sálakkal, szelfipálcákkal.

Raggi minden Rómával összeegyeztethetetlen dolgot bírsággal sújt, ilyen például a nevezetességek lépcsőin, útjain való bőröndhuzogatás, a Spanyol lépcsőn üldögélés, a szemetelés, a gladiátorjelmezes fotózkodás és a melegben a szökőkutakban fürdőzés, Anita Ekberg után immár nem szabadon.

Őszintén reméljük, hogy a kemény szabályok végre segítenek a turisták és a fekete profit miatt fuldokló fővároson!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images) 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom