Az új polgármesteri intézkedéseknek köszönhetően Róma végre fellélegezhet

Az olasz főváros nem bírja jól a fapados társaságokkal érkező turistaáradatot, és sajnos a városvezetés sem volt eddig túlságosan következetes. Pár rendkívüli intézkedést már bevezettek, de most újabb szabályokat hoztak, ami sokat segít majd abban, hogy a város visszanyerje régi báját.

Az ajándékos standokat például kitiltják a főbb nevezetességek mellől, amivel nem csak a városkép javul, de a lokálpatrióták közérzete is. Tényleg elkeserítő, ahogy ezekkel a színvonaltalan kioszkokkal mindent elcsúfítanak, és nem törődvén a történelmi jelentőséggel, kihasználják a város minden négyzetméterét.

Virginia Raggi, Róma főpolgármestere már megkezdte a takarítást, tizenhét ilyen kioszkot el is tüntettek a legfontosabb látnivalók, terek, épületek környékéről: nincs több Ferenc pápás párna és Donald Trump-os bögre a Piazza Navonán, a Colosseumnál, a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőn sem.

Mindemellett a szintén nagyon demoralizáló és idegesítő mozgóárusokra is büntetések várnak, ha vegzálják a járókelőket, étteremben étkezőket és sorban állókat az esernyőikkel, sálakkal, szelfipálcákkal.

Raggi minden Rómával összeegyeztethetetlen dolgot bírsággal sújt, ilyen például a nevezetességek lépcsőin, útjain való bőröndhuzogatás, a Spanyol lépcsőn üldögélés, a szemetelés, a gladiátorjelmezes fotózkodás és a melegben a szökőkutakban fürdőzés, Anita Ekberg után immár nem szabadon.

Őszintén reméljük, hogy a kemény szabályok végre segítenek a turisták és a fekete profit miatt fuldokló fővároson!

Ez is érdekelhet:

Ezek Olaszország kevéssé ismert, de gyönyörű helyei

Tippek tavasz-nyári olasz roadtriphez.

(Fotók: Unsplash, Getty Images) 

colosseum | olaszország | szigorítások | róma | overturism

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom