Close
Az új polgármesteri intézkedéseknek köszönhetően Róma végre fellélegezhet

Az új polgármesteri intézkedéseknek köszönhetően Róma végre fellélegezhet

Az olasz főváros nem bírja jól a fapados társaságokkal érkező turistaáradatot, és sajnos a városvezetés sem volt eddig túlságosan következetes. Pár rendkívüli intézkedést már bevezettek, de most újabb szabályokat hoztak, ami sokat segít majd abban, hogy a város visszanyerje régi báját.

Az ajándékos standokat például kitiltják a főbb nevezetességek mellől, amivel nem csak a városkép javul, de a lokálpatrióták közérzete is. Tényleg elkeserítő, ahogy ezekkel a színvonaltalan kioszkokkal mindent elcsúfítanak, és nem törődvén a történelmi jelentőséggel, kihasználják a város minden négyzetméterét.

Virginia Raggi, Róma főpolgármestere már megkezdte a takarítást, tizenhét ilyen kioszkot el is tüntettek a legfontosabb látnivalók, terek, épületek környékéről: nincs több Ferenc pápás párna és Donald Trump-os bögre a Piazza Navonán, a Colosseumnál, a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőn sem.

Mindemellett a szintén nagyon demoralizáló és idegesítő mozgóárusokra is büntetések várnak, ha vegzálják a járókelőket, étteremben étkezőket és sorban állókat az esernyőikkel, sálakkal, szelfipálcákkal.

Raggi minden Rómával összeegyeztethetetlen dolgot bírsággal sújt, ilyen például a nevezetességek lépcsőin, útjain való bőröndhuzogatás, a Spanyol lépcsőn üldögélés, a szemetelés, a gladiátorjelmezes fotózkodás és a melegben a szökőkutakban fürdőzés, Anita Ekberg után immár nem szabadon.

Őszintén reméljük, hogy a kemény szabályok végre segítenek a turisták és a fekete profit miatt fuldokló fővároson!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images) 

szigorítások | róma | colosseum | szuvenír | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Karácsony Olaszországban – Tíz kihagyhatatlan programjavaslattal

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram